Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε την εισήγηση – Θέμα ημερών η υπουργική απόφαση για net metering

Το τυπικό μέρος της διαδικασίας έχει πλέον και αυτό κλείσει και συνεπώς δεν μένει κανένα εμπόδιο για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης σχετικά με την εφαρμογή του συμψηφισμού (net metering) στην αυτοπαραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ. Συγκεκριμένα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποστείλει την τελική εισήγησή του και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ θα δώσει στη δημοσιότητα την υπουργική απόφαση τις επόμενες ημέρες, το αργότερο την επόμενη εβδομάδα.
Η εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ είναι στην πραγματικότητα τελείως τυπική, αφού ο Διαχειριστής συμμετείχε και είχε συμφωνήσει με το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συστήσει το ΥΠΕΚΑ. Έτσι η εισήγηση υιοθετεί απολύτως το πόρισμα και τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress αυτό θα είναι και το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης.
Τα κρίσιμα ζητήματα είναι τρία: Πρώτον, τίθεται ανώτατο όριο ισχύος των 10 KW. Δεύτερον, ορίζεται ετήσιος κύκλος συμψηφισμού. Τρίτον, οι χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ υπολογίζονται για όλη την κατανάλωση του αυτοπαραγωγού ενώ οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Συστήματος Μεταφοράς, Δικτύου Διανομής και λοιπές) μόνο για την απορροφούμενη από το Δίκτυο Διανομής ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα