Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

«Πυρετός» στους Δήμους ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου

Με το... αριστερό πόδι κάνουν το πρώτο τους βήμα οι νικητές των Δημοτικών Εκλογών της 18ης – 25ης Μαΐου από την 1η του Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντα τους.
Οχτώ εφιάλτες στοιχειώνουν τις θερινές νύχτες των εν αναμονή δημάρχων, οι 215 εκ των 325 είναι μάλιστα και “πρωτάρηδες” :
Ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, αξιολόγηση προσωπικού, αξιολόγηση δομών, απογραφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, κατάρτιση νέων προϋπολογισμών για την περίοδο 2014-15, ικανοποίηση αιτήσεων για εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς, απορρόφηση κονδυλίων νέου ΕΣΠΑ, εξόφληση χρεών προς τη ΔΕΗ.
Πιο αναλυτικά :

ΔΕΗ
Στα ... μαχαίρια βρίσκονται οι δήμοι και με τη ΔΕΗ. Στην τελευταία συνάντηση που είχε η ΚΕΔΕ, με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό και τον κ. Ντόλιο από το ΥΠΕΣ, αναφέρθηκε πως το χρέος των δήμων για ηλεκτρονικό ρεύμα φτάνουν τα 70 εκατ. ευρώ. Το ΥΠΕΣ έχει αποφασίσει τα 17 εκατ. ευρώ εξ αυτών να δοθούν άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αφαιρεθούν από τα κρατικά κονδύλια για τους δήμους το 2015 και το 2016, προκαλώντας την έκρηξη των δημάρχων που υπενθυμίζουν πως η αρμοδιότητα του φωτισμού των δρόμων κλπ. ανήκει στις περιφέρειες. Τα 50 εκατ. ευρώ οφείλονται από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Οι δήμαρχοι, όμως, διαμαρτύρονται πως ένα μεγάλο μέρος των χρεών αυτών οφείλονται στο γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις πληρώνουν ... οικιακό και όχι βιομηχανικό τιμολόγιο.
(Δ. Κατσαγάνης, capital.gr)η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα