ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μείωση 20% στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αφού αύξησαν την τιμή του λίτρου σε 1,24 έως 1,45  από τα 0,80 έως 0,90 λεπτά το λίτρο θα μας κάνουν τη χάρη να το μειώσουν κατά 8 λεπτά.Τι λέτε;

Μείωση 20% του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση να το θέσει σε εφαρμογή από τον προσεχή Οκτώβριο. Τούτο θα μεταφραστεί σε μια μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 8 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Ήδη η τρόικα έχει στη διάθεσή της στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τότε που εφαρμόσθηκε επέδρασε αρνητικά στην κατανάλωση με αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Σε ό,τι αφορά σε άλλες φοροελεφρύνσεις, αυτές θα είναι στοχευμένες και θα ισχύσουν από το 2015.
Στο βασικό κορμό των ελαφρύνσεων αυτών αναμένεται να αναφερθεί ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση ότι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν θα διατυπώσουν αντιρρήσεις στις προωθούμενες αλλαγές διότι θα υποκαθιστούν αδικίες και στρεβλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα