Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ακούει το Μαξίμου; Στα Σκόπια διαγράφουν όλα τα χρέη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, θα διαγραφούν ληξιπρόθεσμα χρέη ατόμων που συγκαταλέγονται στην παραπάνω κατηγορία, τα οποία έχουν συσσωρευτεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, θα διαγραφούν τα χρέη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων από απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και χρέη από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και από το ανταποδοτικό τέλος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, 50.000-100.000 άτομα θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη ρύθμιση διαγραφής χρεών.

Τα άτομα της κατηγορίας αυτής, που έχουν χρέη, μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί.

Η όλη διαδικασία διαγραφής των χρεών των ατόμων αυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι δήλωσε ότι το ενδιαφέρον υποβολής αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα ήταν αυξημένο και περίπου 2000 άτομα υπέβαλαν σχετικό αίτημα για τη διαγραφή των χρεών τους.

Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έχει ανακοινώσει ότι οι περισσότερες τράπεζες στη χώρα, όπως και η εταιρεία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και η κρατική ραδιοτηλεόραση συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη διαγραφή χρεών ατόμων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Οι πιστωτές που θα διαγράψουν τις οφειλές που διεκδικούν από άτομα που συγκαταλέγονται στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, θα λάβουν από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ το 10% των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα