Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Φήμες για αλλαγές απο Σεπτέμβριο στο πορθμείο Παλούκια - Πέραμα

Έχετε παρατηρήσει κάποια διαφορά στο λιμάνι στα Παλούκια. Είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε παρατηρήσει αλλά ίσως δεν θα το έχετε συγκρατήσει. Πρόκειται για τον χώρο αριστερά από τα «καραβάκια» που άραζαν τα Ferry – Boat. Ο χώρος αυτός ειδικά τις μέρες αιχμής είναι σχεδόν άδειος πράγμα που καταδεικνύει την μείωση του «στόλου» των Ferry. Πολλά πουλήθηκαν και άλλα πρόκειται να πουληθούν είτε εμπρός στο φόβο της γέφυρας ή λόγω οικονομικών λόγων (ευκαιρία πώλησης ή προβλημάτων).


Αρκετοί συμπολίτες μας έχουν βρεθεί στον δρόμο και άλλοι τόσοι ζούνε με τον φόβο αλλά κανείς δεν μιλάει για τους αγαπητούς πλοιοκτήτες αφού δικαίωμα τους είναι να πωλούν και να αγοράζουν όποτε θέλουν. Αυτό όμως θα είναι και ένα σοβαρό επιχείρημα εναντίον τους όταν οι ίδιοι θα επικαλεστούν τους εργαζόμενους ζητώντας την υποστήριξη μας για την μη δημιουργία της γέφυρας αφού τον πρώτο λόγο έχει το χρήμα.
Οι φήμες μάλιστα που ακούγονται στη «Σκάλα» είναι ότι από Σεπτέμβριο οι δύο κοινοπραξίες θα γίνουν μια ξανά ενώ στην γραμμή πρόκειται να ναυτολογηθούν πλοία από άλλους πορθμούς. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για επτά πλοία.
Αν και η δημοπράτηση της γέφυρας παίρνει διαρκώς αναβολές το σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα οι κάτοικοι του νησιού θα έρθουμε αντιμέτωποι με το δίλημμα. Είναι καιρός λοιπόν οι πλοιοκτήτες να σκεφτούν σοβαρά το θέμα της κοινωνικής πολιτικής με φθηνότερα εισιτήρια για τους εργαζόμενους που κάνουν καθημερνή χρήση του πορθμού ή με μηνιαίες κάρτες δείχνοντας έμπρακτα ότι μας θέλουν σύμμαχους στην διατήρηση του χαρακτήρα του νησιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα