Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Χασούρα» 256 εκατ. ευρώ από την υπόθεση Energa-Hellas Power

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο και τους ΟΤΑ από το σκάνδαλο Energa Hellas Power έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο δικαιοσύνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απάντηση στη βουλή του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου προς το βουλευτή, η οποία στηρίζεται σε έγγραφο της εισαγγελίας Αθηνών:


Το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους (μέσω των λογαριασμών εισπράττονταν, φόροι αλλά και δημοτικά τέλη καθώς και το τέλος ΕΡΤ) φτάνει συνολικά στο ποσό των 256.521.323,96 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν καλύπτεται από τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων που ανέρχονται στο ύψος των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπουργείο δικαιοσύνης αναφέρει επίσης στην απάντησή του ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος της Αθήνας, μετά και από τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν όταν τον περασμένο Μάιο δεν παρέστη το υπουργείο Οικονομικών ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα σε χωριστή απάντησή του το υπουργείο οικονομικών αναφέρει ότι η αρμόδια ΔΟΥ έχει κινηθεί για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών των εταιρειών ενώ έλεγχοι έχουν διενεργηθεί και από το ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα