Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Συζητούν 27 αλλά τελικά γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ

«Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μας εκθέτει σε κίνδυνο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

«Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και η λιτότητα, το φάρμακο αυτό, όχι μόνον είναι λανθασμένο, αλλά και επικίνδυνο. Μετά από πέντε χρόνια, η κρίση, αντί να εκλείψει, πολλαπλασιάστηκε, υπάρχει μετάσταση. Και τώρα κινδυνεύουμε από παγκόσμια ύφεση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.«Η Ελλάδα έχει τις ευθύνες της, αλλά στην χώρα μου εφαρμόσθηκε το πιο βίαιο πρόγραμμα που υιοθετήθηκε ποτέ στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξήγησε τη θέση αυτή λέγοντας ότι «το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% σε τέσσερα χρόνια, το επίσημο επίπεδο της ανεργίας είναι στο 28% και το δημόσιο χρέος ανέβηκε από το 126% στο 175%, στοιχεία απαράδεκτα για μια ευρωπαϊκή χώρα».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα δημόσιο χρέος που είναι σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ της, διότι η αποπληρωμή των τόκων και μόνον, συνθλίβει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης», σημείωσε.η συνέχεια εδώ στο enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα