Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας: 6η συνεχόμενη παράταση της δημοπράτησης για τον Δεκέμβριο

Για μία ακόμα φορά, 6η στη σειρά παρατάθηκε το νέο έργο με παραχώρηση για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος. Το έργο που είναι ένα από τα συνολικά 3 που βγήκαν πακέτο στις αρχές του 2012 έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες με τις συνεχόμενες παρατάσεις στις ημερομηνίες εκκίνησης των διαγωνισμών.


Η ημέρα εκκίνησης του διαγωνισμού μετατέθηκε για τις 9 Δεκεμβρίου 2014 σε περίπου 3 μήνες δηλαδή. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η μετάθεση σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης είναι τα ερωτήματα που υποβλήθησαν από τη ΑΚΤΩΡ, METKA, VINCI ενώ η Γαλλική εταιρεία υπέβαλε επίσημα αίτημα μετάθεσης της προθεσμίας υποβολή των φακέλων Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που αποτελεί την Α `φάση του διαγωνισμού του έργου "ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ".

H απόφαση λήφθηκε από το Υπουργείο Υποδομών που θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, προχθές 16 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε εχθές στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ". Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι νέα παράταση θα υπάρξει και για τους άλλους 2 διαγωνισμούς που περιλαμβάνονται στο πακέτο των νέων έργων με παραχώρηση, δηλαδή της Υποθαλάσσιας Λευκάδας που έχει προγραμματισμένη δημοπράτηση στις 30 Σεπτεμβρίου και του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη με ημερομηνία τις 6 Οκτωβρίου.

Το έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος αποτελεί το πιο εμπορικό από τα 3 νέα έργα και έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη κίνηση ανάμεσα στα Πορθμεία της Ευρώπης, πίσω από το πορθμείο του Καλαί στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα