Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρδούβελης: Στόχος στο Παρίσι είναι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μειώσεις φόρων δεν θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων με την τριμερή στο Παρίσι.
«Η συνάντηση [με την τρόικα] στο Παρίσι αποτελεί τον πρόδρομο για το τι θα γίνει το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά το τέλος της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σχετικά με το στόχο των συναντήσεων στο Παρίσι, ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως είναι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μειώσεις φόρων δεν θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων με την τριμερή στο Παρίσι, συμπληρώνοντας όμως πως αν το θέμα τεθεί από του εκπροσώπους των δανειστών τότε η Αθήνα θα είναι έτοιμη να απαντήσει.

Ερωτηθείς τέλος για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μείωση του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο κ. Χαρδούβελης απλά ανέφερε πως το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξεταστούν στο Παρίσι η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μετά το 2014 ή να εξεταστούν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του χρέους.

Εξήγησε πως τα εν λόγω ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την πρόοδο του προγράμματος στήριξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα