Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Παρουσία του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εκπροσώπων της αγοράς ενέργειας, καθώς και ξένων πρεσβειών έπεσαν σήμερα οι υπογραφές των συμβάσεων της Α’ φάσης του έργου «Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα».
Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, αρχικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα σημαντικής προτεραιότητας στη χάραξη της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας, που βρισκόταν σε στασιμότητα τουλάχιστον 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι αρχικές μελέτες.
Η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από ένα χρόνο επαναπροκηρύχθηκε με δημόσια διαβούλευση και διακήρυξη ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός. Μετά από πολυσύνθετη διαγωνιστική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε σταδιακά η επιλογή των αναδόχων μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τους Ελληνικούς και ξένους οίκους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα