Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κούρεμα ανώτατων μισθών και απελευθέρωση απολύσεων ζητά η Κομισιόν

Γιατί οι φοροελαφρύνσεις κινδυνεύουν να θυσιαστούν μπροστά στην απαίτηση της ΕΕ να μην υπάρξει «καμία απόκλιση από τους στόχους του 2015» - Στην επόμενη αξιολόγηση πρέπει να υλοποιηθούν 1.000 προαπαιτούμενα - Οι Ευρωπαίοι αξιώνουν την εφαρμογή «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη και Δημόσιο

Αρνητική φαίνεται να είναι η απάντηση των Βρυξελλών στην πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει μικρότερο του στόχου πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2015.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μήνυμα από τη βελγική πρωτεύουσα είναι ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Βρυξέλλες επιμένουν στην εκτίμησή τους για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 και για το λόγο αυτό τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση. 

Τα τρία ζητήματα που απασχολούν τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι: 
- η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων, 
- το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και 
- η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τις Βρυξέλλες επισημαίνεται ότι θα εξεταστεί η επέκτασή της για έναν ακόμη χρόνο. Σε ό,τι αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας, το ζητούμενο για τις Βρυξέλλες είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα