Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Καληνύχτα Σαλαμίνα, αυτός ο κόσμος ποτέ δεν θ' αλλάξει"

Είναι Κυριακή 2 το μεσημέρι και οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούμε ένα ακόμα έγκλημα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι. Από το πρωί έχουν πέσει με μπουκάλες και μαζεύουν αχινούς, ίσως και όστρακα. Θα μπορούσαμε να τηλεφωνήσουμε στο Λιμεναρχείο αλλά ή δεν θα έρθουν ή θα έρθουν και δεν θα κάνουν τίποτα ως συνήθως.

Οπως την άλλη φορά που έκαναν παρατήρηση σε κάποιον που τηλεφώνησε ότι το σπίτι του είναι πολύ κοντά στην θάλασσα και είναι παράνομο. Τολμάει κάποιος μετά να ξανατηλεφωνήσει; 

Από δικαιολογίες έχουμε ακούσει πολλές. Δεν έχουν όχημα, δεν μπορούν να μπουν στο νερό να τους πιάσουν, ακόμα ότι δεν μπορούν να μπουν στην σπηλιά που κρύβονται. 
Θα κάνουν δε την παρουσία τους τόσο εμφανή ώστε οι τσιλιαδόροι θα τους πάρουν αμέσως πρέφα. Ακόμα και όταν τους πεις που κρύβονται δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα. Θα μπορούσαν να τους την στήσουν και να του πιάσουν αργότερα αλλά δεν ενδιαφέρονται καν. Την τελευταία φορά κατέληξαν στην καντίνα και κάθισαν εκεί.
Θλίβομαι για την κατάντια αυτής της χώρας. Θλίβομαι αφάνταστα που κάποιοι θεωρούν την θάλασσα μας ιδιοκτησία τους και μπορούν να αφαιρούν παράνομα ότι θα τους αποφέρει κέρδος χωρίς να νοιάζονται για την αειφορία του περιβάλλοντος.
Αυτή την φορά δεν τηλεφωνήσαμε. Ποιός ο λόγος; Εχουμε δώσει τόσες φορές τα ονόματα μας και τα τηλέφωνα μας. Στο τέλος θα βρούμε και τον μπελά μας. Δεν κάνουν καν τον κόπο να μας πάρουν τηλέφωνο να μας πουν τι έγινε. Τι να μας πούν; Οτι γι' ακόμα μια φορά δεν έκαναν την δουλειά τους;
Θα υπέγραφα επωνύμως, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Αρη και πλέον δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη ούτε σ' αυτούς που υποτίθεται μας προστατεύουν.
Καληνύχτα Σαλαμίνα, αυτός ο κόσμος ποτέ δεν θ' αλλάξει.

email από αναγνώστη http://salamina-press.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα