Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκοινωνίες Αθήνας: Ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές, μπάρες εισόδου και στα λεωφορεία

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα , 1η Σεπτεμβρίου η νέα τιμολογιακή πολιτική των Συγκοινωνιών Αθηνών, υπηρετώντας τη νέα στρατηγική, που στοχεύει στην ενοποίηση του δικτύου και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου συστήματος αστικών συγκοινωνιών. Καθιερώνονται νέες κάρτες απεριόριστων διαδρομών και νέα εισιτήρια, που παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, επιτρέπουν τις μετεπιβιβάσεις και προάγουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.


Μειώσεις στο ενιαίο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών, τις μηνιαίες κάρτες και ειδικές προβλέψεις για ομάδες πληθυσμού, όπως συνταξιούχοι και φοιτητές, προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα.

Με σύνθημα «με ένα ευρώ μετακινούμαι απεριόριστα στην πόλη», από την ερχόμενη Δευτέρα το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ και θα έχει διάρκεια ισχύος στα 70 λεπτά, ενώ η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 30 ευρώ από 45 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον των επιβατών η αγορά κάρτας απεριορίστων διαδρομών με 30 ευρώ καθώς γίνεται πράξη το σύνθημα «με ένα ευρώ σε όλη την πόλη».

Ανάλογες μειώσεις θα έχουν εισιτήρια και κάρτες για ομάδες πληθυσμού όπως συνταξιούχοι και φοιτητές.

Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, διαμορφώνεται στα 320 ευρώ από 450 ευρώ, ενώ η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου από 1.000 ευρώ «πέφτει» στα 450 ευρώ και ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό.

Το πλάνο στηρίζεται σε τρεις άξονες:  εδώ η συνέχεια στο ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα