Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πως έκοψαν την ομιλία Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Η υποτιθέμενη «ανεξαρτησία» της ΝΕΡΙΤ εξαφανίστηκε μια για πάντα. Το προπαγανδιστικό επιχείρημα της κυβέρνησης για τον νέο φορέα που θα αντικαθιστούσε την υπό κομματικό έλεγχο ΕΡΤ, κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος». Ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης δεν αποδέχθηκε την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μην μεταδοθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ το Σάββατο και παραιτήθηκε.


Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα για όσα συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο. Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και την πρώτη απόφαση του ΣτΕ, εγκαταστάθηκε στο κτίριο ένας σκληρός πυρήνας στελεχών που είχε ανοικτή επικοινωνία με τη συγκυβέρνηση. Ελέγχοντας την ενημέρωση, τη μετάδοση σήματος και τα οικονομικά, εξασφάλισαν τη λειτουργία της ΔΤ που ακολούθησε την ΕΡΤ,ασκώντας καθημερινή διοίκηση σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους υφυπουργούς και του πρώην υπουργού επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που έχει στην ευθύνη τη λειτουργία του φορέα. Ήταν και είναι μια «παράλληλη» διοίκηση που υπάρχει για να ελέγχει τη θεσμική διοίκηση, όπως εκφράζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. είναι οι άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης.

Τι συνέβη, λοιπόν, την περασμένη Πέμπτη και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Ροδόλφος Μορώνης; Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε το γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλου να ζητήσει τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σάββατο και της συνέντευξης Τύπου την Κυριακή. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει μια «τρίπλα». Έχει πει πως δεν αναγνωρίζει την ΕΡΤ, πλην όμως διεκδικεί την κάλυψη με εικόνα και ήχο τις πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος. Η απάντηση που δόθηκε από το Βασίλη Θωμόπουλο, ήταν πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει η κάλυψη της ομιλίας Τσίπρα. Ο Π. Σκουρλέτης απευθύνθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, ζητώντας την κάλυψη και των δύο γεγονότων. Εκείνος έδωσε την απάντηση πως πρέπει να γίνει ότι προβλέπεται από την αποστολή της ΝΕΡΙΤ και να τηρηθεί η δεοντολογία, δηλαδή να καλυφθούν και οι δύο εκδηλώσεις. Μετέφερε την απόφασή του αυτή στο Βασίλη Θωμόπουλο. Μετά από επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, παρέμεινε η ίδια απόφαση, με το επιχείρημα πως το ίδιο έγινε και με τα υπόλοιπα κόμματα. Στο μπραντεφέρ αυτή τη φορά ο Β. Θωμόπουλος νίκησε τον Α. Μακρυδημήτρη, ο οποίος αποφάσισε το δρόμο της εξόδου, αν και ήθελε να παραμείνει στη ΝΕΡΙΤ και να θέσει υποψηφιότητα στη διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη για το νέο ΔΣ. Τον ακολούθησε και ο Ρ. Μορώνης, ο οποίος εδώ και καιρό είχε αποφασίσει πως δεν ήθελε να παραμείνει στο σχήμα…typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα