Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς σε Ερντογάν για Κυπριακό: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πραγματικής διαφοράς»

Παραβιάσεις στο Αιγαίο και Κυπριακό στην συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν - Τι απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας περί δύο κρατών στην Κύπρο - Ο Ερντογάν ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το αντιρατσιστικό


Το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντησή του στο Νιούπορτ με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται πράξεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών ενώ για το κυπριακό υπογράμμισε «βρισκόμαστε ενώπιον μίας πραγματικής διαφοράς». 

Για την Κύπρο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη – Έρογλου. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπενθύμισε δε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδική αναφορά έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δυναμιτίζουν τις συνομιλίες και υποσκάπτουν την προοπτική εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα