Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από το Συριζα με βάση την αποκάλυψη του Greeklignite. “Αθλιότητα” η επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

Στις 5/7 η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς της ΔΕΗ και στις 6/7 είχαμε μια αποκαλυπτική ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, τα φορτία του ηλεκτρικού συστήματος ήταν πολύ χαμηλά και, παρά την απεργία, όχι μόνο υπήρχε επάρκεια ισχύος, αλλά και δεν δούλευαν όλες οι ιδιωτικές μονάδες, υπήρχαν συνεπώς εφεδρείες στο σύστημα.


Η αποκάλυψη του Greeklignite τέθηκε άμεσα στη Βουλή, τόσο στη συζήτηση της Δευτέρας 7/7 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη β΄ ανάγνωση του νομοσχέδιου για τη “μικρή” ΔΕΗ, όσο και στη συζήτηση της Τετάρτης 9/7, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον εισηγητή του Συριζα Θανάση Πετράκο.

Η αμαρτωλή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πέρασε το νομοσχέδιο σαλαμοποίησης της ΔΕΗ, απ’ το θερινό τμήμα της Βουλής, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους αρμόδιους απ’ τις ευθύνες τους. Το θέμα της επιστράτευσης επανήλθε χθες στη Βουλή από το Σύριζα, με “Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων“, που  …υπογράφεται από 10 Βουλευτές, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Ενέργειας Θανάση Πετράκο. Ο Συριζα μάζεψε τα αναλυτικά επιμέρους στοιχεία για τα φορτία κι ας καταθέσει τώρα ο Μανιάτης όλα εκείνα τα στοιχεία κι όλα εκείνα τα έγγραφα, με βάση τα οποία θα πρέπει να αποδειχθεί ότι καλύπτονταν οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος για επιστράτευση απεργών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανωτέρω συνταγματική διάταξη, οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται, ενώ επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.η συνέχεια εδώ στο olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα