Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποιους αφορά η μείωση συντάξεων από 1/1/2015

Άρον άρον βγαίνουν στη σύνταξη χιλιάδες ασφαλισμένοι υπό το φόβο των νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό από το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", τα νέα κριτήρια, πέρας όσων έχουν ήδη ψηφιστεί, έχουν προκαλέσει πανικό με αποτέλεσματα τόσο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα να σπεύδουν να βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014.


Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό περιλαμβάνουν αλλάγές, όπως την καταβολή χαμηλότερων συντάξεων από 1/1/2015 σε σχέση με τα όσα θα καταβάλλουν σε εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη ή θεμελίωσαν δικαίωμα ως τις 31/12/2014. Κατά συνέπεια, γλιτώνουν εκείνοι που είτε έχουν θεμελιώσει είτε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως το τέλος του χρόνου, αφού δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα τους καταβάλλεται.

Οι αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα αφορούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν σχέση με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που καθιερώνει ο νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (Ν. 3863/10). Πρόκειται για το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία εισάγεται στο Ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά και οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25% ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και τις εισφορές στα Ταμεία τους.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υποστούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ περισσότερα εδώ στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα