ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι φόροι μειώνονται από το 2015


Ποιοι φόροι μειώνονται από το 2015
Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενσωμάτωση των φοροελαφρύνσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με ανοχή της τρόικας, καθώς οι δανειστές έδωσαν μεν το πράσινο φως, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις για το ακριβές δημοσιονομικό κόστος των ρυθμίσεων.
Όπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο προσχέδιο θα περιγράφονται οι βασικοί άξονες των μέτρων, χωρίς να προσδιορίζονται ο τρόπος και ο ακριβής χρόνος εφαρμογής τους και χωρίς να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση.
Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν και θα εξειδικευτούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.
Το πρώτο βήμα στην υλοποίηση του πακέτου με τις μειώσεις στη φορολογία έγινε με την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και τώρα σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: Έθνος/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα