Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Κουρεύτηκε» στα 2,9 δισ. ο στόχος για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ.


Οταν τον Φεβρουάριο του 2011, σε αίθουσα της Αίγλης του Ζαππείου, οι εκπρόσωποι της τρόικας ανακοίνωναν πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, παρακάμπτοντας τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ύψους 50 δισ. έως το 2015, κάποιοι στην αίθουσα τότε είχαν αναρωτηθεί «από πού θα βρεθούν τόσα λεφτά, μήπως πουλήσουμε την Ακρόπολη;» Τελικά, δεν πουλήθηκε η Ακρόπολη και αντί 50 δισ. έσοδα, μέχρι στιγμής έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία μόλις 2,9 δισ.!
Ο νέος στόχος, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, μέχρι το τέλος του 2016, είναι πλέον 9,7 δισ. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι τα project που έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, κλείσουν χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις (Ελληνικό, ΔΕΣΦΑ και Αστέρας Βουλιαγμένης), τότε απαιτούνται επιπλέον 4,8 δις από project που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Αβεβαιότητα
Με τη σημερινή κατάσταση ο νέος στόχος που τίθεται ανήκει μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.εδώ η συνέχεια του ρεπορτάζ στο energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα