Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πετρέλαιο με 71 σεντς θα βάζουν από σήμερα οι καταναλωτές

H τιμή αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και είναι χαμηλότερη από το κόστος του πετρελαίου όταν ο ΕΦΚ ήταν στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της αγοράς πετρελαιοειδών, η τιμή με την οποία θα λανσαριστεί στην Αττική το πετρέλαιο θέρμανσης θα κυμανθεί μεταξύ 1,06 και 1,07 ευρώ το λίτρο, που σημαίνει ότι με τα 35 σεντς του επιδόματος, οι δικαιούχοι θα φουλάρουν τις δεξαμενές τους με τιμή στα 71 σεντς ή αλλιώς θα μπορούν με 681,6 ευρώ να εξαντλήσουν στην Αττική το σύνολο της ποσότητας που δικαιούνται ήτοι 960 λίτρα.
«Έπεσε πάρα πολύ το πετρέλαιο και άρα η τελική τιμή διαμορφώνεται πολύ χαμηλά» εξηγούν πηγές του κλάδου στο EnergyPress, προσθέτοντας ότι η μείωση έχει περάσει και στις βενζίνες όπου η τιμή διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Δεν είχαμε δηλαδή το φαινόμενο να μην ακολουθεί άμεσα η αγορά την πτώση των διεθνών τιμών, υποστηρίζει η ίδια πηγή.
Πράγματι από στοιχεία της αγοράς προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική πτώση των τιμών.
Ένα μήνα πριν στις 15 Σεπτεμβρίου οι τιμές διαμορφώνονταν ως εξής:

Βενζίνη
Πετρέλαιο Κίνησης
Πετρέλαιο θέρμανσης
Διυλιστήριο
 λιανική
Διυλιστήριο
 λιανική
Διυλιστήριο
 λιανική
1252 €/κυβικό
1,6-1,64 €/λίτρο
986 €/κυβικό
1,29-1,32 €/λίτρο
856 €/κυβικό
1,10-1,11 €/λίτρο
Αντίστοιχα οι χθεσινές τιμές διαμορφώνονταν ως εξής
Βενζίνη
Πετρέλαιο Κίνησης
Πετρέλαιο θέρμανσης
Διυλιστήριο
λιανική
Διυλιστήριο
λιανική
Διυλιστήριο
λιανική
1219
€/κυβικό
1,56- 1,6 €/λίτρο
956 €/κυβικό
1,25-1,29 €/λίτρο
793 €/κυβικό
1,06-1,07 €/λίτρο
Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ενταθεί φέτος και η μάχη για τη θέρμανση καθώς όπως φαίνεται το πετρέλαιο ξαναγίνεται ανταγωνιστικό. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν σύντομα να υπάρχει επικοινωνιακή αντεπίθεση με μελέτες για το κόστος με υπολογισμό της θερμογόνου δύναμης, που θα αναδεικνύουν ως πιο συμφέρον καύσιμο, με τις τρέχουσες τιμές, τη φορολογία αλλά και το επίδομα, το πετρέλαιο.
Θυμίζουμε ότι το επίδομα θέρμανσης διανέμεται με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και κλιματικά. Τα εισοδηματικά είναι για τους άγαμους 30 χιλιάδες ευρώ και για τους έγγαμους 40 χιλιάδες με 3 χιλιάδες προσαύξηση για κάθε παιδί, ακίνητη περιουσία έως 300 χιλιάδες για τους έγγαμους και αυτοκίνητο έως 3 χιλιάδες κυβικά. Οι ποσότητες κυμαίνονται από 3 χιλιάδες λίτρα για τις περιοχές Γρεβενά Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα Δράμα Ευρυτανία, 1800 λίτρα για τους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, 960 λίτρα για Αττική, Κόρινθο, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και 600 λίτρα για Κρήτη, Δωδεκάνησα, Σάμο, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά Ιθάκη.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μη σας “κλέψουν” κατά την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης. energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα