Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο υπουργικό για κόκκινα δάνεια στο ΥΠΟΙΚ

Της Δήμητρας Καδδά

Έκτακτο μίνι υπουργικό με αντικείμενο τα κόκκινα δάνεια πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών μετά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για το ίδιο ζήτημα. 

Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται σύγκλιση με την τρόικα τόσο για τη ρύθμιση χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία όσο και με το ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων. 


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προαναγγείλει ρύθμιση δανείων σε 72-100 δόσεις, ωστόσο το ζήτημα δεν έχει ακόμα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, «τη βούλα» των δανειστών. 

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πρώτα να ανακοινωθεί η ρύθμιση αυτή και ακολούθως στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου (σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του κ. Δενδια το Σαββατοκύριακο) να έρθει ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. 

Το επόμενο στάδια παρεμβάσεων στο ζήτημα των κόκκινων δανείων προέβλεπε τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα καθώς και την επέκταση του πτωχευτικού δικαίου στους ιδιώτες και τις παρεμβάσεις στο νόμο Κατσέλη.

Ωστόσο, καθώς το ζήτημα επανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες επιτακτικά από την τρόικα επιχειρείται επιτάχυνση και σύμφωνα με κάποιες πηγές, ακόμα και ενοποίηση των παρεμβάσεων. 

Δύο είναι τα χρονικά ορόσημα: τα τεστ αντοχής της Κυριακής που συνδέονται με τα κόκκινα δάνεια αλλά και η επιστροφή της τρόικας η οποία προς το παρόν προσδιορίζεται έως τις 10 Νοεμβρίου και απαιτεί «ετοιμότητα» ειδικά σε αυτό το πεδίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα