Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη για το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 26.9.2014 η δεξίωση για την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην «Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Στο νεοκλασικό κτήριο «Κωστής Παλαμάς» της Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν καθηγητές, φοιτητές και στελέχη του προγράμματος, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς των ενεργειακών σπουδών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παρόντες, καθηγητές διεθνολόγοι, νομικοί, οικονομολόγοι, μηχανικοί, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τη Νομική Σχολή Αθηνών, το ΕΜΠ και άλλες πανεπιστημιακές σχολές τη χώρας, διπλωμάτες καθώς και στελέχη της ΡΑΕ, του ΥΠΕΚΑ, της ενεργειακής αγοράς, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.

Παρόντες, επίσης, οι χορηγοί, με την ευγενική προσφορά των οποίων θα δοθούν υποτροφίες στους αριστούχους μεταπτυχιακού φοιτητές: ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΥΠΕΚΑ. Ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Νικόλαος Φαραντούρης καλωσόρισε τη νέα γενιά ενεργειακών στελεχών και αναφέρθηκε στη σημασία της διεπιστημονικότητας και της σύμπραξης επιχειρείν, Πανεπιστημίων και πολιτείας στην συγκρότηση επιστημονικής κοινότητας στον ευαίσθητο αλλά και δυναμικό τομέα της ενέργειας.
Στο ίδιο μήκος, το Energypress συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη σειρά «Ενεργειακά Τετράδια / Energy Papers», σε κείμενα ανάλυσης επίκαιρων ζητημάτων ενεργειακής πολιτικής, ρύθμισης και λειτουργίας των ενεργειακών αγορών, τα οποία συνεισφέρουν στον δημόσιο προβληματισμό γύρω από σημαντικά θέματα θεσμών και πολιτικής.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα