Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ενεργειακοί Διάλογοι: Ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης για τον ηλεκτρισμό

Ζωντανά θα μεταδίδεται, μέσω του energypress, η αυριανή εκδήλωση των «Ενεργειακών Διαλόγων», αφιερωμένη στην αναδιάρθρωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όποιος δεν μπορεί να βρεθεί στην Αίγλη, μπορεί να παρακολουθήσει on time την εκδήλωση, από την οθόνη του υπολογιστή του.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο 31 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίγλη Ζαππείου, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital & Vision, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση των «Ενεργειακών Διαλόγων», αφιερωμένη στην αναδιάρθρωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Η εκδήλωση θα ανοίξει με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ενέργειας κ.Μάκη Παπαγεωργίου, ενώ εισηγητές θα είναι: Ο κ. Μίλτος Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), ο κ. Γιάννης Γιαρέντης, πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Αναστάσιος Γκαρής, πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Γιώργος Στάμτσης, Γεν. Διευθυντής του ΕΣΑΗ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων εταιρειών Ηλεκτρικής ενέργειας), ο κ. Παντελής Κάπρος, Καθηγητής ΕΜΠ, ο κ. Αντώνης Κοντολέων, μέλος του προεδρείου της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας), ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ και ο κ. Κωνσταντίνος Αθανασιάδης εκ μέρους του νεοσύστατου ΕΣΕΠΗΕ.

Η εκδήλωση  επικεντρώνεται στους εξής τρεις άξονες:

- Σχεδιασμός της Προσαρμογής της Εγχώριας Αγοράς Ηλεκτρισμού στις Απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Στόχου (EU Target Model)

- Αναδιοργάνωση του εθνικού Μηχανισμού Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΜΔΙ)

- Δημιουργία ρυθμιζόμενης προθεσμιακής αγοράς για την πρόσβαση προμηθευτών σε ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή (Δημοπρασίες ΝΟΜΕ).

Οι εισηγητές καλούνται να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε προκαθορισμένα ερωτήματα, οι εισηγήσεις, δε, θα εκδοθούν για να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση οι επαγγελματίες του χώρου, οι πολίτες, οι ερευνητές, και ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός νέων επιστημόνων. Το αρχειακό αυτό υλικό θα είναι εσαεί προσβάσιμο μέσω ειδικού section στο πόρταλ energypress.
Οι “Ενεργειακοί Διάλογοι” (“Energy Dialogues”) αποτελούν πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης και του Energypress με στόχο τον εμπλουτισμό και την εμβάθυνση της εγχώριας δημόσιας συζήτησης πάνω στα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν και επηρεάζουν την ελληνική ενεργειακή αγορά σε όλες τις επιμέρους της διαστάσεις και κλάδους.
Την επιστημονική επιμέλεια των «Ενεργειακών Διαλόγων» έχει ο Καθηγητής κ. Α. Μεταξάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.
Η συνολική πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, στο πλαίσιο της οποίας αρχίζουν ήδη να συγκροτούνται εξειδικευμένα διεπιστημονικά μεταπτυχιακά προγράμματα με έμφαση στην ενεργειακή ρύθμιση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παρακολουθείστε από δω ζωντανά την αυριανή εκδήλωση: εδώ/energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα