Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η απάντηση του Μαριά στους ευρωβουλευτές της ΝΔ

«Προκλητική» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

«Είναι προφανές ότι το Γραφείο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ.  κρυπτόμενο πίσω από την ανωνυμία με την ανακοίνωση του εναντίον μου ξεπέρασε τα εσκαμμένα και μάλιστα με αφορμή ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα όπως είναι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Μαριάς, απαντώντας στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και προσθέτει:


 «Αντί οι της Ν.Δ. να απολογηθούν για το γεγονός ότι η Ευρωομάδα στην οποία ανήκουν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ) καταψήφισε στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 7/10/2014 την πρότασή μου, όπως άλλωστε και η Ευρωομάδα στην οποία ανήκει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών-S&D), για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ζητάνε και τα ρέστα.

Αντί να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί παρά το γεγονός ότι η πρόταση για δημόσια ακρόαση αλλά και η ημέρα και η ώρα της ψηφοφορίας ήταν παγκοίνως γνωστές, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε αλλά επικαλούνται μάλιστα και άγνοια. Αποδεικνύουν έτσι είτε ότι πραγματικά δεν παίρνουν μυρουδιά τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή «κλασικοί επαρχιώτες στη Ομόνοια» είτε ότι εν γνώσει τους πήγαν να θάψουν την υπόθεση.

Αντί να απολογηθούν γιατί η παράταξή τους δεν έκανε τίποτε για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από τους ναζί, ζήτημα το οποίο επίσης αναδείξαμε στην Ευρωβουλή, μας εγκαλούν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αποκαλώντας τα μάλιστα Μάρμαρα!!!».

«Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν λαϊκισμό τις πρωτοβουλίες μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα προφανώς για να μην στενοχωρήσουν τη Μέρκελ και την παρέα της στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με αυτούς.

Τέλος προσπαθούν να παρουσιάσουν την Πολιτική Ομάδα στην οποία ανήκουμε (ECR) ως μια δήθεν ακροδεξιά πολιτική δύναμη τύπου Λεπέν ή Χ.Α. όταν οι ίδιοι συγχρωτίζονται στο ΕΛΚ με την Αλεσάντρα Μουσολίνι και άλλους.

Και μια τελευταία επισήμανση.

Τώρα που έμαθαν επιτέλους ότι μετά τις συντονισμένες αντιδράσεις μας επανήλθε στην ατζέντα της Επιτροπής Αναφορών η πρότασή μας για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα τολμήσουν να απαιτήσουν από το ΕΛΚ την υποστήριξη της εν λόγω πρότασης;», καταλήγει ο κ. Μαριάς.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα