ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Σαλαμίνα - Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση

"Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων."
ΦΕΚ Α 32 – 11.02.2014 με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 9 του ν. 4039/2012.


Αλήθεια στη Σαλαμίνα υπάρχει κάποια μέριμνα για τα αδέσποτα; Αν ναι καλύτερα οι υπεύθυνοι να παραιτηθούν και να αναλάβουν άλλοι περισσότερο ικανοί αφού το πρόβλημα στο νησί  μας είναι τεράστιο.


Ολόκληρες αγέλες αδέσποτων σκυλιών κυκλοφορούν στους δρόμους της Σαλαμίνας σε κάθε περιοχή της. Το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν καθώς το νησί μας ήταν εύκολη λύση για όποιον ήθελε να εγκαταλείψει ένα ζώο κυρίως λόγω του φυσικού συνόρου που δημιουργεί η θάλασσα και ιδίως με την κρίση τώρα που αρκετοί αδυνατούν να συντηρήσουν τα ζώα τους.  

Οποιοσδήποτε έχει αποπειραθεί να περπατήσει στους δρόμους του νησιού είναι σίγουρο ότι θα έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποια αγέλη σκύλων πολλές φορές επιθετικών. Και ενώ έχουμε συνηθίσει τις φιλοζωικές εταιρίες να κάνουν την εμφάνιση τους κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα κακοποίησης κάποιου ζώου, υπάρχει πλήρη απουσία οργανωμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα που μεταδόθηκε και σε πανελλήνιο επίπεδο (έγινε είδηση στο Mega και σε άλλα μέσα εθνικής εμβέλειας)  με τον ηλικιωμένο και την απόπειρα του να πνίξει έναν αδέσποτο σκύλο όπου φιλόζωοι εξαπέλυαν κορώνες εναντίον τον «κτηνών» που κακοποιούν ζώα αλλά είναι οι ίδιοι που σιωπούν λόγω και έργω στις καθημερινές επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε συμπολίτες τους

Και η λύση!

«Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν.»http://salamina-press.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα