Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.




Της ενημέρωσης προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ Αβραμόπουλου και Τσίπρα, στο ξεκίνημα της οποίας έγινε ο ακόλουθος διάλογος


Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Σας καλωσορίζω, κύριε Πρόεδρε, στο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Είναι γνώριμος ο χώρος γιατί έχετε ξανάρθει εδώ παλιότερα με τους συνεργάτες σας.



Από τότε μέχρι τώρα πολλά έχουν αλλάξει και στο χώρο και στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον. Και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί θα αποτελέσουν αντικείμενο σήμερα της ενημέρωσης που ως εκ του θεσμικού σας ρόλου - και ευχαριστώ για την πρωτοβουλία που πήρατε να βρεθούμε σήμερα - είμαι βέβαιος ότι θα φωτίσουμε πολλές από εκείνες τις πτυχές που αφορούν και στο αμυντικό σύστημα της χώρας και στα νέα δεδομένα, ιδιαίτερα ανησυχητικά, που έχουν προκύψει στην περιοχή μιας και φαίνεται ότι οι εξελίξεις τόσο στην Μέση Ανατολή αλλά και στο ευρύτερο τόξο από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία φέρνουν την Ελλάδα μπροστά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.



Εκείνο που μπορώ να σας πω ξεκινώντας είναι ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα κρατιέται όρθιο, η ψυχή του είναι οι άνθρωποί του, αλλά και όλο το δίκτυο και το σύστημα είναι σε πλήρη ετοιμότητα.



Θα τα πούμε όμως περισσότερο κατά τη διάρκεια της συνάντησης.



Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπουργέ, εμείς έχουμε μία δυνατότητα να επικοινωνούμε όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, εντούτοις τα κρίσιμα θέματα της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής απαιτούν θεσμική συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και γιατί όχι και συγκλίσεις εκεί που είναι απαραίτητο και μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις.



Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, έχει ουσιαστικό, διότι βρισκόμαστε σε μία τεταμένη περίοδο. Υπάρχει ρευστότητα, γεωπολιτική ρευστότητα και νομίζω ότι οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι  η χώρα παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί μεγάλες πληγές στην οικονομία της, παραμένει μία χώρα με ισχυρή γεωπολιτική δυναμική και αποτρεπτική ικανότητα.



Και ως εκ τούτου νομίζω ότι είναι χρέος μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, να έχουμε την ουσιαστική και θεσμική ενημέρωση για όλες αυτές τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα