Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ "ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ"

Φαίνεται πως η φοβία, η απέχθεια και η αποδοκιμασία από τον δυτικό κόσμο προς τους τζιχαντιστές, αγγίζει πλέον τα όρια της υπερβολής. Τόσο, που οι υπεύθυνοι της επιτυχημένης σειράς Downton Abbey (στην ελληνική τηλεόραση ...
προβλήθηκαν κάποιοι από τους πέντε κύκλους με το όνομα «Πύργος του Ντάουντον») που προβάλλεται στην Αγγλία και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, πρόκειται να «εξαφανίσουν» το σκυλάκι που εμφανίζεται στη σειρά επειδή ονομάζεται Ίσις (στα αγγλικά Isis) κάτι που θυμίζει τα αρχικά του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών (επίσης ISIS στα αγγλικά). 



Το κανάλι ITV που προβάλλει τη σειρά στην αγγλική τηλεόραση θα «σκοτώσει» τον δημοφιλέστατο χαρακτήρα της Ίσιδας, επί το ελληνικότερον, δηλαδή του λευκού λαμπρατόρ που «υποδύεται» τον σκύλο του πρωταγωνιστή και ιδιοκτήτη του αββαείου του Ντάουντον, γύρω από το οποίο εξελίσσεται η σειρά. Το όνομα Ίσις, ή Ίσιδα, προέρχεται βεβαίως από την ομώνυμη αρχαία αιγυπτιακή θεότητα και ουδεμία σχέση έχει με το ισλαμιστικό εξτρεμιστκό γκρουπ.

Οι σεναριογράφοι πάντως, αρνούνται πως η εξαφάνιση της Ίσιδας έχει οποιαδήποτε σχέση με την εμφάνιση των τζιχαντιστών και πως απλώς σχετίζεται με το γεγονός πως το σκυλί εμφανίζεται ήδη από τον δεύτερο κύκλο της σειράς, που εξελίσσεται στα 1916, ενώ πλέον έχουμε φτάσει αισίως στον πέμπτο κύκλο, που εξιστορεί γεγονότα του 1924 - κάτι που σημαίνει πως το λαμπραντόρ είναι ήδη πάνω από 10 ετών στη σειρά, και επομένως φυσιολογικά θα πεθάνει. Παρ' ολα αυτά, οι φήμες οργιάζουν και το «παρασκήνιο» οργιάζει σχετικά με την απόφασή τους αυτή, ενώ λέγεται πως έχουν ήδη λάβει πολλά αρνητικά σχόλια από «προσβεβλημένους» θεατές από το όνομα του σκύλου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση έχει ληφθεί και το αγαπημένο και δημοφιλέστατο μεταξύ των θεατών λαμπραντόρ, σύντομα θα αποχαιρετήσει τα τηλεοπτικά πλατό και τον μεσαιωνικό πύργο του Ντάουντον.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα