Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τι απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στους Financial Times για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Financial Times: Η διαφθορά στο Δημόσιο θα παραμείνει και μετά το μνημόνιο

Το άρθρο των Financial Times για τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα αδικεί τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας, τονίζει ως απάντηση στο άρθρο των Financial Times και τον αρθρογράφο του, Τόνι Μπάρμπερ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο ίδιος παραδέχεται ότι η ελληνική κρίση μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα ως βασικό μοχλό για να διαιωνίσουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, ωστόσο, τονίζει ότι ο αρθρογράφος αδικεί την προσπάθεια της Ελλάδας καθώς η χώρα έχει μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά περισσότερο από 200.000 μέσα στα τελευταία 5 χρόνια και πλέον όλες οι προσλήψεις είναι διαχειρίσιμες από μία ανεξάρτητη μονάδα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον για τους πολιτικούς να παρέμβουν στη διαδικασία.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης που θα ήθελαν να επιστρέψουμε στις παλιές, δοκιμασμένες συνήθειες.

“Εάν πράγματι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα επιβιώσει από την τρόικα, όπως προβλέπει ο κ. Μπάρμπερ, τότε θα έχουμε να κατηγορήσουμε μόνο τους εαυτούς μας. Πιστεύω όμως, σθεναρά, ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τη χώρα. Πλέον, εναπόκειται στους πολιτικούς να πράξουν αυτά που τους αναλογούν” καταλήγει.newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα