Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Goldman Sachs: Αύξηση κερδών για τη ΔΕΗ κατά 53% ετησίως ως το 2018

Την αύξηση κερδών ανά μετοχή της ΔΕΗ κατά 53% το χρόνο, κατά μέσο όρο, ως το 2018 «βλέπει» η Goldman Sachs, σε έκθεσή της στις 8 Οκτωβρίου.
Οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, με διάθεση μονάδων της ΔΕΗ στον ανταγωνισμό συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την τρόικα, τονίζει ο διεθνής οίκος, με τη ΡΑΕ να αναμένεται σύντομα να δημοσιεύσει το μέγιστο επιτρεπόμενο ρυθμιζόμενο έσοδο για τον ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με τον οίκο η πώληση της "μικρής" ΔΕΗ θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και θα φέρει βελτίωση στην κερδοφορία (89 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ προμήθεια έως το 2017). Για το ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ το ποσοστό που θα εγκριθεί από τη ΡΑΕ εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 8,5%

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι παρά την αφαίρεση του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η GS βλέπει αύξηση των προβλέψεων για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 450 κατ. ευρώ το 2014 από 366 εκατ. το 2013.
Ο διεθνής χρηματιστηριακός οίκος απέκλεισε το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος λόγω της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, λόγω σχετικής ρήτρας που υπάρχει σε ομολογιακές εκδόσεις της.
O οίκος διατηρεί σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΔΕΗ.
Ας σημειωθεί ότι η Goldman Sachs διοργάνωσε, χτες στην Αθήνα, Investor Trip φέρνοντας σε επαφή ξένους επενδυτές με σκοπό τη διερεύνηση των προοπτικών της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα υπήρξαν συναντήσεις με την Διοίκηση της Επιχείρησης, τη ΡΑΕ, της κυβέρνησης αλλά και της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα