Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΔΑΠ: Προετοιμάζεται για να λύσει το πρόβλημα νερού στα νησιά

Εως τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο το  επιχειρηματικό σχέδιο της ΕΥΔΑΠ για τη θυγατρική της ΕΥΔΑΠ Νήσων, η οποία φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα υδροδότησης των νησιών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος:
Το management της εταιρείας δουλεύει πυρετωδώς με στόχο τόσο να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό πλάνο για τη νέα της δραστηριότητα όσο και να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για το εγχείρημα. Ηδη πλαισιώνεται από χρηματοοικονομικούς (PWC) και νομικούς συμβούλους που την υποστηρίζουν στην κατάρτιση του business plan.

Παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία της με το υπουργείο Ναυτιλίας και τις κατά τόπους δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη δραστηριοποίησή της στα νησιά.
Μόλις το σχέδιο της εταιρείας είναι έτοιμο, θα προωθηθεί στο υπουργείο Υποδομών  για να λάβει το «πράσινο φως».
Η ανάληψη εργασιών σε κάθε νησί θα προκύπτει από ειδική σύμβαση που θα υπογράφει η ΕΥΔΑΠ Νήσων με τον αρμόδιο δήμο.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, τα νησιά πληρώνουν για τη μεταφορά νερού με πλοία περί τα 10-12 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, οι δε απώλειες στα δίκτυά τους πλησιάζουν το 60%.
Είναι χαρακτηριστικό του πόσο ευνοϊκές αναμένεται να είναι για την οικονομία οι επενδύσεις που θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ Νήσων ότι, αν η ακτοπλοϊκή μεταφορά υδάτων κοστίζει 10,2 ευρώ ανά κυβικό, μια ακριβή αφαλάτωση έχει κόστος περίπου 2,8 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, το Δημόσιο τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πληρώσει για μεταφορά ύδατος τους «νερουλάδες» του Αιγαίου περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα