Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πετρέλαιο και αέριο φέρνουν καλύτερα τρίμηνα στη ΔΕΗ

Στο δ' τρίμηνο του έτους θα φανούν οι θετικές επιπτώσεις στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ από την πτώση του πετρελαίου, ενώ αντίστοιχα για το φυσικό αέριο το balance sheet θα επηρεαστεί θετικά στο α' εξάμηνο του 2015, τόνισε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.
Από την ενημέρωση του κ. Ζερβού, αξιοσημείωτο είναι επίσης το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πορεία πώλησης της θυγατρικής των δικτύων ΑΔΜΗΕ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι η πώληση προχωρά κανονικά, συναρτάται ωστόσο από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, το οποίο και περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Ο ίδιος ανέφερε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ΔΕΗ έχει υλοποιήσει σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις και συνεχίζει το στρατηγικό της πλάνο με το σημαντικότερο έργο να παραμένει αυτό της Πτολεμαΐδας.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ σε αυτήν την προσπάθεια είναι το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού προχωρούν επίσης σε αναβάθμιση και ανανέωση του παραγωγικού τους δυναμικού με αποτέλεσμα τα προς διάθεση κεφάλαια χρηματοδότησης να είναι σχετικά περιορισμένα.
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι στη στρατηγική της ΔΕΗ συνεχίζεται ο στόχος της περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού της κόστους -οι ελεγχόμενες δαπάνες μειώθηκαν κατά 6,4% ή αλλιώς 24,1 εκατ. ευρώ- και έκανε αναφορά στο ζητούμενο της μετάβασης σε μια πραγματικά απελευθερωμένη αγορά με διαφάνεια και δίκαιους κανόνες.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα