Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παραπέμπεται σε δίκη ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Την παραπομπή σε δίκη του Ιωάννη Διώτη για το αδίκημα της απιστίας λόγω της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ και την απαλλαγή του Γιάννη Καπελέρη για την ίδια υπόθεση, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας, Μανόλης Δράκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας  προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη πράξη που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και αφορούσε την υπεξαγωγή εγγράφου. Ο εισαγγελέας του αποδίδει ότι δεν άντλησε φορολογικά στοιχεία ελέγχου από τη λίστα, όμως διαπιστώνει ότι ο ίδιος ούτε απέκρυψε, ούτε αλλοίωσε τη λίστα, όταν έκανε αντίγραφο του αρχικού sub.


Για τον κ. Διώτη  στην κρίση του μέτρησε το γεγονός ότι θα μπορούσε να αντλήσει  από τη λίστα Λαγκάρντ  στοιχεία για φορολογικό έλεγχο ,αλλά εκείνος δεν το έκανε. Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Αντίθετα, ο  εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την πλήρη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη καπελέρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο μερικά ονόματα για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ, όπως και έπραξε ενημερώνοντας αρμοδίως. Αυτή την εκδοχή είχε παρουσιάσει εξ αρχής και ο κ. Καπελέρης, λέγοντας πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσνταντίνου, του ζήτησε έλεγχο. Δέχεται δηλαδή ο εισαγγελέας ότι ο κ. Καπελέρης δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα