Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΣΠΑΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ ΡΕΝΤΣΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΑΠΙΔΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απαίτησε την Τρίτη (5/11) από τις Βρυξέλλες να «σεβαστούν» τη χώρα του, καθώς συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεσή με του με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος με δηλώσεις του νωρίτερα αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των λόγων του.


«Ζητώ να γίνει σεβαστή η Ιταλία, το παρελθόν της και το μέλλον της. Επιμένω στον σεβασμό που η χώρα αξίζει μια και η χώρα μου δημιούργησε την Ευρώπη..." ανέφερε ο Ρέντσι στον λογαριασμό του στο Twitter, αφού ο Γιούνκερ κατηγόρησε τον ίδιο και τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον ότι λένε ψέματα στους πολίτες τους σχετικά με τις δημοσιονομικές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που κάποιοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν μετά τη σύνοδο», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

«Κράτησα σημειώσεις και όταν συνέκρινα τα όσα ελέχθησαν στην αίθουσα και έξω από αυτή, διαπίστωσα ότι δεν συμπίπτουν», πρόσθεσε.

«Είπα στον Ματέο Ρέντσι ότι δεν είμαι επικεφαλής μιας ομάδας γραφειοκρατών. Είμαι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενός πολιτικού θεσμού, και θέλω οι πρωθυπουργοί να σέβονται τον θεσμό αυτό», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Αν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ «Μπαρόζο είχε ακούσει τους γραφειοκράτες, ο προϋπολογισμός της Ιταλίας θα είχε αντιμετωπιστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο», υποστήριξε ο ίδιος, λίγες ημέρες μετά την απόφαση των Βρυξελλών να μην απορρίψουν τα σχέδια των προϋπολογισμών της Ιταλίας και της Γαλλίας.

«Δεν θα πάω στις Βρυξέλλες για να δώσω εξηγήσεις για το τι πρέπει να κάνω, το είπα στον Γιούνκερ και τον Μπαρόζο», απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Δεν θα πάω στην Ευρώπη για να πω: σας παρακαλώ, ακούστε με», υπογράμμισε σε μια μαγνητοφωνημένη συνέντευξή του η οποία αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Την Πέμπτη ο Ρέντσι είχε κάνει γνωστό ότι πρόκειται να δημοσιοποιήσει το κόστος των ευρωπαϊκών θεσμών, αφού η επιτροπή του ζήτησε να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2015.

«Θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία για όλα όσα δαπανώνται από αυτά τα παλάτια. Θα διασκεδάσουμε», είχε πει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα