Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Στην υγειά μας ρε παιδιά: "Αφιέρωμα στον Φιλοποίμενα Φίνο"

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 

 Η Φίνος Φιλμ είναι εταιρεία παραγωγής ελληνικών ταινιών. Ιδρύθηκε το 1942 από τον Φιλοποίμην Φίνο και λειτούργησε αδιάκοπα μέχρι το θάνατο του ιδρυτή της το 1977. Από το 2006 ωστόσο επέστρεψε στην παραγωγή και χρηματοδότηση ταινιών με ταινίες όπως η Uranya του Κώστα Καπάκα και το remake του Ο Ηλίας του 16ου. Ο συνολικός αριθμός των ταινιών ανήλθε στις 196 και σε 8 έκανε διανομή. Το διάστημα 1943-1977 (έτος θανάτου του Φιλοποίμενος) ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Φίνο, τον πρωτεργάτη του ελληνικού κινηματογράφου και δημιουργό ταινιών που έχουν αγαπηθεί πολύ.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Νίκος Γαλανός, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Τάκης Βουγιουκλάκης (σκηνοθέτης), η  Μαρία Ιωαννίδου, ο Γιώργος Τσαγκαράκης (εκπρόσωπος της Φίνος Φιλμ), η Μέλπω Ζαρόκωστα, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Ανέστης Βλάχος, ο Βασίλης Καϊλας, η Χαριτίνη Καρόλου, η Κλειω Σκουλούδη, ο Ντίνος Καρύδης, η Όλγα Πολίτου αλλά και οι νεότεροι Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευαγγελία Μουμούρη,  Άκης Δείξιμος και Τίνα Αλεξοπούλου είναι η εκλεκτή παρέα που θυμάται, αναπολεί, ζωντανεύει και μαθαίνει τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. finosfilm.com
Δείτε αποσπάσματα της εκπομπής 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα