Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Προκαταβολικό... "χαστούκι" από ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα

Ο Μάριο Ντράγκι ετοιμάζεται για «σκληρή απάντηση» προς την Αθήνα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα και η χώρα μας εισέλθει στο 2015 χωρίς αποσαφηνισμένο πλαίσιο για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την «Realnews». 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επικαλείται πηγές του περιβάλλοντος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμφωνα με αυτές, ο κ. Ντράγκι θα ανακοινώσει τον αποκλεισμό των ελληνικών χρεογράφων από τα προγράμματα τόνωσης της ρευστότητας, προκαλώντας ασφυκτικές συνθήκες στις ελληνικές τράπεζες και την πραγματική οικονομία. 

Η τρόικα φέρεται να ενημέρωσε την ΕΚΤ ότι η Ελληνική πλευρά έχει σοβαρότατο πρόβλημα «να δει να μπαίνει σε χαρτί ένα πλαίσιο ενεργειών σε στιλ μνημονίου».

Όμως οι δανειστές έχουν καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση ότι «η υπογραφή κειμένου με τις ελληνικές υποχρεώσεις είναι αναπόφευκτο ενδεχόμενο, όποια λύση και αν επιλεγεί», σύμφωνα με πηγή της «Realnews» από την ευρωζώνη. 

Τα ενδεχόμενα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι δύο: Η παράταση του χρηματοδοτικού σκέλους του υφιστάμενου προγράμματος ή η δημιουργία πιστοληπτικής γραμμής ενισχυμένων όρων (ECCL). 

Και στις δύο περιπτώσεις θα απαιτηθεί από την Ελλάδα η υπογραφή νέου Memorandum of Understanding (MoU).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα