Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας: Το Πορθμείο έχει την 2η μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη(Το πλέον εμπορικό έργο παραχώρησης)

Αργεί ακόμα η έναρξη της κατασκευής για την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας καθώς η σχετική ημερομηνία δημοπράτησης είναι σε 2 μήνες, όμως η επιλογή της προώθησης του συγκεκριμένου έργου δεν είναι καθόλου τυχαίο.


Η κοστολόγηση του έργου είναι μεταξύ 350 και 400εκ.ευρώ και  περιλαμβάνει την παράκαμψη Περάματος  ενώ η οδική πρόσβαση είναι μέσω της Λ. Σχιστού. Η σήραγγα θα καταλήγει στα Παλούκια Σαλαμίνας ενώ από εκεί θα υπάρχει νέος οδικός άξονας που μέσω μίας νέας μικρότερης σήραγγας θα  καταλήγει απευθείας στην πόλη της Σαλαμίνας παρακάμπτοντας τον κορεσμένο δρόμο που ενώνει τα Παλούκια με την Σαλαμίνα.

Το έργο αυτό συναντά τις αντιστάσεις του Δήμου που πιστεύει ότι το νησί θα μετατραπεί σε προάστιο του Πειραιά όμως δεν φαίνεται να έχουν την ίδια γνώμη οι κάτοικοι και κυρίως οι χρήστες των φέρρυ που σήμερα καλούνται να πληρώνουν σημαντικά ποσά ημερησίως για την μετακίνηση τους .

Με την χρήση της σήραγγας θα μειωθεί σημαντικά το κόστος  διέλευσης και θα εκμηδενιστεί ο χρόνος  καθώς σήμερα απαιτούντα από 20-35 λεπτά από το σημείο πληρωμής των διοδίων μέχρι την αποβίβαση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα καθώς η κίνηση που παρουσιάζει την κατατάσσει δεύτερη σε όλη την Ευρώπη, μετά την γραμμή Ντόβερ-Καλαί που ενώνει ακτοπλοϊκά την Αγγλία με την Γαλλία!

Το περασμένο έτος από την γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα μετακινήθηκαν 11εκ. επιβάτες και 4εκ,. οχήματα. Για να καταλάβουμε τον  όγκο για τον οποίο αναφερόμαστε πρόκειται για νούμερα σημαντικά μεγάλα. Παρουσιάζει κίνηση μεγαλύτερη από εκείνη της γέφυρας του Ρίο-Αντίρριο, που έχει κατασκευαστεί από το 2004.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Η παράταση η οποία δόθηκε έξι φόρες είναι για να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια ενώ υπάρχει και βάσιμα πλέον η ελπίδα πως θα έχει αλλάξει και το κλίμα στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα