Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μέσα στο 2015 τα πρώτα καταστήματα της συνεργασίας ΔΕΗ - Κοπελούζου

Σε φάση εφαρμογής μπαίνει πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η συνεργασία της ΔΕΗ με τον Όμιλο Κοπελούζου, για τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων παροχής ενεργειακών υπηρεσιών. Μέσα στο 2015 θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα, ενώ φαίνεται ότι η επικείμενη θεσμοθέτηση της αυτοπαραγωγής και του net metering αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για να ξαναπάρει μπροστά το σχέδιο που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια και για το οποίο είχε πάρει απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2013.


Την περίοδο αυτή η κοινή εταιρεία ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS ΑΕ, στην οποία η ΔΕΗ έχει το 49% και η Damco Energy το 51%, πραγματοποιεί ποιοτική έρευνα αγοράς για να διαπιστώσει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών και ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα καταστήματα ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση, μέσα στο 2015, θα ανοίξουν πιλοτικά καταστήματα στην Αθήνα και ίσως σε κάποιες μεγάλες πόλεις και στη συνέχεια θα αναπτυχθεί η αλυσίδα σε όλη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchising.
Κύρια δραστηριότητα του δικτύου καταστημάτων θα είναι η παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων.  Θα αφορούν, μεταξύ άλλων, μελέτες ενεργειακής διαχείρισης, ενεργειακές επιθεωρήσεις, έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για τα ακίνητα, παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, παροχή ολοκληρωμένων συμβουλών στον τομέα αυτό κ.λπ..
Μέσω του δικτύου καταστημάτων franchise, θα προωθούνται οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά και για λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνο. Εξετάζεται η δυνατότητα να προωθούνται και ενεργειακά «πακέτα» ρεύματος και αερίου μετά την επικείμενη απελευθέρωση της λιανικής του αερίου. Ταυτόχρονα, θα προωθούνται και νέα εμπορικά προϊόντα που θα χρειαστεί να αναπτυχθούν από τη ΔΕΗ, καθώς ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά του ηλεκτρισμού αναμένεται να ενταθεί με την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα καταστήματα θα προσφέρουν επίσης ολοκληρωμένες λύσεις οικιακής αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά στέγης και υπηρεσίες για την αξιοποίηση του net metering, τομέας που αναμένεται να έχει ενδιαφέρουσα εμπορική προοπτική.
Όπως υποστηρίζει η διοίκηση της ΔΕΗ, το δίκτυο που θα αναπτυχθεί θα αποτελέσει ένα συμπληρωματικό μέσο στο βασικό κορμό των 7,5 εκατομμυρίων πελατών της, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι το Δίκτυο Καταστημάτων της Εμπορίας της ΔΕΗ, των οποίων ο ρόλος θα αναβαθμιστεί με στόχο την παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα