Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

6 Μεγάλα Έργα ολοκληρώθηκαν και περιμένουν την κορδέλα των εγκαινίων

Στην Ελλάδα των μεγάλων έργων έχουμε περισσότερες από 100 εργολαβίες σε έργα με προϋπολογισμό άνω των 20εκ.ευρώ. Όπως έχει επισημάνει αρκετές φορές το ypodomes.com μπορεί τα έργα να είναι πολλά όμως η δυσκολία στο να ολοκληρωθούν είναι εμφανής.

Για παράδειγμα από τα 26 μεγάλα έργα που επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέσα στο 2014 τελικά είδαμε εγκαίνια σε ...1 (τον ανισόπεδο κόμβο Γλαύκου στην Πάτρα). Από αυτή τη λίστα όλα πήραν παράταση για το 2015 και έμειναν 6 έργα που ενώ έχουν ολοκληρωθεί δεν παραδίδονται σε λειτουργία.

ΤΑ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Τα έργα αυτά είναι :
1.    ΒΟΑΚ- ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ (ΑΚΤΩΡ-ΕΛΤΕΡ), ΚΡΗΤΗ
2.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΡΙΑ (ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ), ΘΕΣΣΑΛΙΑ
3.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΙΣΒΗ-ΚΑΝΑΒΑΡΙ (ΜΕΤΚΑ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
4.    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ (Γ. ΠΕΤΡΗΣ Α.Τ.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε. – ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.), ΚΡΗΤΗ
5.    ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ (ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
6.    ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΣΤΥΛΙΔΑ - ΡΑΧΕΣ  (Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ
Πολύ πιθανό, στο βωμό των πολιτικών εξελίξεων τα έργα να "κόψουν κορδέλα" σε δόκιμο πολιτικό χρόνο, προκειμένου να αποδειχθεί η δουλειά που γίνεται στον τομέα των υποδομών.

Στο έργο ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος-Καλό Χωριό το έργο είναι έτοιμο, αλλά δεν αποδίδεται στην κυκλοφορία γιατί ...η ΔΕΗ ζητά εάν ποσό 44.700 ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό της σήραγγας. Ωστόσο υπάρχει η διαβεβαίωση πως τα εγκαίνια θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Για τον Περιφερειακό Βόλου, επίσης το έργο είναι έτοιμο και ο προγραμματισμός για τα επίσημα εγκαίνια είναι για τις 22 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε νέες καθυστερήσεις.

Έτοιμο εδώ και μήνες είναι το οδικό έργο Θίσβη-Καναβάρι όμως για άγνωστο λόγο δεν παραδίδεται στην κυκλοφορία. Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι ο έλεγχος από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας (φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας) πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Για τα έργα στο αεροδρόμιο Σητείας η ενημέρωση είναι πως το έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθεί σε λειτουργία. Να το πιστέψουμε;

Τέλος, τα έργα του Μαλιακού που αφορούν την Παράκαμψη Λαμίας, Στυλίδας και Καραβόμυλου έχουν ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο όμως δεν έχουν λειτουργήσει λόγω ..της Κεντρικής Οδού Ε65. Όλο το τμήμα του Μαλιακού Κόλπου (Σκάρφεια-Ράχες) ανήκει στο έργο παραχώρησης του Ε65 και πραγματοποιούνται ελέγχοι πριν η εταιρεία παραχώρησης αναλάβει τη λειτουργία του. Πολύ πιθανό σενάριο εδώ είναι να δούμε το δρόμο σε κυκλοφορία μέσα στον Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα