Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον Άκτωρα

Yπεγράφη η «Σύμβαση Μίσθωσης Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Δημόσιου Λιγνιτοφόρου Χώρου στη περιοχή Βεύης, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας».
Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου τη Βεύης στην τεχνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ είχε υπογράψει, στις 23 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας σειράς διαδικασιών για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα ολοκληρωθεί πλήρως με την κύρωση της σύμβασης από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και συνολικά για τη χώρα.
Το λιγνιτωρυχείο της Βεύης αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα για την απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, διασφαλίζοντας περαιτέρω την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας.
Με την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου δημιουργούνται σχεδόν 500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και σχεδόν 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, είναι πολύ σημαντικές και οι άμεσες ωφέλειες για το Δημόσιο καθώς:
- Στα 15 μισθωτικά έτη που προβλέπονται αρχικά, τα άμεσα καθαρά έσοδα από μισθώματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο.
- Ταυτόχρονα, ο μισθωτής ενθαρρύνεται για τη μέγιστη αξιοποίηση του κοιτάσματος με τις βέλτιστες πρακτικές ενώ διασφαλίζονται τα έσοδα του Δημοσίου για το ύψος ελάχιστης παραγωγής.
- Οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις του μισθωτή δεν περιορίζονται στην ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά περιλαμβάνουν και επιπλέον πρόσθετες υποχρεώσεις που ανέρχονται για την δεκαπενταετία σε πάνω από 26 εκατ. ευρώ.
- Ο μισθωτής υποχρεούται να προβεί σε ερευνητικές εργασίες ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.
- Ο μισθωτής οφείλει να προχωρήσει μέσα στην πρώτη πενταετία σε δαπάνες μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού άνω των 28 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα