Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κλίμα ανησυχίας και για τα τιμολόγια της βιομηχανίας ενόψει της Συνέλευσης της ΔΕΗ

Σε κλοιό ανησυχιών φαίνεται ότι μπαίνει και η βιομηχανία, ευθυγραμμιζόμενη με το ευρύτερο σκηνικό της οικονομίας, η οποία κλυδωνίζεται υπό το βάρος της αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό.
Και μπορεί για την αγορά και το χρηματιστήριο, ο μεγαλύτερος φόβος να εντοπίζεται στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ωστόσο για τη βιομηχανία η κυριότερη πηγή ανησυχίας εντοπίζεται στο θέμα της ανανέωσης των τιμολογίων που αποφασίστηκαν με παρέμβαση του μετόχου στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ τον περασμένο Φεβρουάριο για ένα συν ένα έτος.

Θυμίζουμε ότι στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την παράταση του «συν ένα» που προέβλεπε η αρχική απόφαση, η οποία θυμίζουμε είχε πάρει και το ανεπίσημο πράσινο φως των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών.
Το κρίσιμο ζήτημα βεβαίως είναι να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση και να μην αναβληθεί λόγω των εξελίξεων.
Η απόφαση για το «συν ένα» κρίνεται όχι απλά αναγκαία αλλά ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία, η οποία θα πάρει μια σημαντική ανάσα, με δεδομένο ότι η υπόθεση του ΝΟΜΕ βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα και η έκβασή της ακόμη παραμένει αβέβαιη.
Θυμίζουμε ότι από τις δημοπρασίες, με βάση το σχέδιο της ΡΑΕ οι βιομηχανίες θα εξασφαλίσουν τιμές  αντίστοιχες με εκείνες που έχουν εξασφαλίσει το 2014 από τη ΔΕΗ. Ωστόσο καθώς η Κομισιόν έχει εκφράσει μια σειρά από αντιρρήσεις για το ελληνικό σχέδιο που έχει παρουσιαστεί, κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι η έκβαση.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν βαδίζουμε προς τη Γενική Συνέλευση της 22ας Δεκεμβρίου όπου το δεύτερο θέμα αφορά σε ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης γης ΕΓΣ της 28/2/2014, για τους πελάτες ΥΤ. Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει κανονικά η Συνέλευση. Ωστόσο, όπως παρατηρούν κύκλοι της βιομηχανίας, οι μέρες είναι φορτισμένες και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αναβολής με τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά αρνητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα