Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο

«Η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης αποτελεί κύριο παράγοντα για την ελληνική οικονομία», είπε μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το κύριο ζήτημα για την Ελλάδα είναι να ξεκαθαριστεί η πολιτική κατάσταση

Στις μεταρρυθμίσεις και στην πρόοδο που η Ελλάδα έχει σημειώσει όλο αυτό το διάστημα, αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αποδίδουν καρπούς ενώ όπως τόνισε, οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν στην χώρα μας προληπτική πιστωτική γραμμή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η πιστωτική αυτή γραμμή στήριξης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε πως κύριος παράγοντας για την ελληνική οικονομία αποτελεί η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη, ενώ όπως υπογράμμισε, η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Όσον αφορά στην πιστωτική γραμμή, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος είπε πως θα είναι προστατευτικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον κ. Γκάμπριελ, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Σταϊνμάγερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκής και τρέχουσας διεθνούς πολιτικής. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα