ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τονίζει την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνει ότι ο τόπος χρειάζεται μίνιμουμ συνεννόησης, τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από το λαό.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως έχει την ελπίδα πως στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ξεκάθαρα δηλώνει την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.


"Και πάντως θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να τελειώσει τετραετία αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος", εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα επαναλαμβάνει τη θέση του για απευθείας εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και αποσύνδεση της διαδικασίας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

"Και για να πω ένα πράγμα που αποδεικνύει πόσο δίκιο έχω: Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, το οποίο έχει πολλές αδυναμίες όπως είπα στην αρχή, συνδέει την εκλογή του προέδρου με το ενδεχόμενο εκλογών δημιουργεί αυτή την αναστάτωση την οποία περνάει η Ελλάς σήμερα.

Τα πράγματα θα ήταν απλά, αδιατάραχτα θα συνέχιζε η κυβέρνηση – αυτή ή η όποια κυβέρνηση που θα εξέφραζε την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στο σημερινό κοινοβούλιο – αν δεν υπήρχε το θέμα της εκλογή του πρόεδρου.

Γιατί να μην εκλέγεται ο πρόεδρος από το λαό και να τελειώνουμε;", αναφέρει στην ίδια συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός.

Θοδωρης Δαφέρμος/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα