Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Θανάσης Μαυρίδης γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Από τον Θανάση Μαυρίδη


Οι Ευρωπαίοι γράφουν στα δικά τους έντυπα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα γίνει η Βενεζουέλα της Ευρώπης. Υπερβολικό; Ενοχλητικό; Ίσως! Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τους επιβεβαιώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας κάλεσε στην πόλη τους τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας κ. Φαρίντ Φερναντέζ, να τους μιλήσει για τον μέθοδο Τσάβες στην εξόρυξη πετρελαίων! Δεν τους αρέσει το παράδειγμα της Νορβηγίας. Προτιμούν εκείνο της Βενεζουέλας. Το αστείο είναι ότι πιστεύουν ότι είναι και πετυχημένο!

Είναι αμφίβολο αν υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί του καθεστώτος της Βενεζουέλας σε όλο τον κόσμο απ΄ ότι στην Ελλάδα. Εξαιρούνται, φυσικά, χώρες όπως η Κούβα ή η Βόρεια Κορέα. Κάθε φορά που ασκούμε κριτική στο καθεστώς, οι εγχώριοι "επαναστάτες" μας χρεώνουν πρόθεση να διασύρουμε τις λαϊκές δυνάμεις. Ο σκοπός τους είναι φανερός: Από την μία ονειρεύονται να γίνει η Ελλάδα η Βενεζουέλα της Ευρώπης και από την άλλη κατηγορούν όποιον τους το επισημαίνει. Θα ήταν προτιμότερο γι αυτούς να προχωρήσουν το έργο τους και να ακούν μόνο ζητωκραυγές.

Γιατί η εκδήλωση έγινε στην Καβάλα; Επειδή πετρέλαιο παράγουμε σήμερα μόνο στην Καβάλα. Μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέφτονται για την εκμετάλλευση των μελλοντικών κοιτασμάτων. Να μην σταθούμε στο ότι η Νορβηγία έχει πετύχει πολλά περισσότερα με τον δυτικό τρόπο σκέψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα