ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το μήνυμα της ΔΕΗ προς τη Βιομηχανία

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται κύκλοι της ΔΕΗ απέναντι στους προβληματισμούς που εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες από τη βιομηχανία, με αποκορύφωμα τη χθεσινή επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ με την οποία ζητείται παράταση των τιμολογίων της ΥΤ και επίσπευση του ΝΟΜΕ.

Για το σκέλος που αφορά τη ΔΕΗ λοιπόν, πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή πληροφόρηση περί πρόθεσης του μετόχου για μη πραγματοποίηση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης» η οποία θυμίζουμε είναι προγραμματισμένη να γίνει για τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι πέρυσι που επίσης η έκτακτη ΓΣ για τα τιμολόγια είχε αρχικά αναβληθεί για να γίνει τελικά το Φεβρουάριο, η απόφαση είχε ληφθεί από το βασικό μέτοχο. «Ακόμη και τότε όμως η βιομηχανία δεν είχε μείνει ακάλυπτη αφού η απόφαση της ΓΣ για τα τιμολόγια είχε αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2014. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει και τώρα» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και σε περίπτωση αναβολής λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στο ευρύτερο σκηνικό,  η εταιρεία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Τώρα πέρα από το «καθησυχαστικό» μήνυμα που εκπέμπει η ΔΕΗ, γεγονός παραμένει ότι η πιθανότητα να μην εκλεγεί πρόεδρος και να έχουμε πρόωρες εκλογές δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας στην πλευρά της βιομηχανίας, η οποία βλέπει ότι το οικοδόμημα των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, στο σκέλος του ρεύματος, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η αγωνία αυτή της βιομηχανίας εκφράζεται μέσω της επιστολής η οποία καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί επ’ ουδενί να υπάρξει υποχώρηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το βιομηχανικό ρεύμα αφού κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή. Αυτό τονίζεται και στο σημείο όπου η ΕΒΙΚΕΝ αναφέρει ότι «σε περίπτωση μη παράτασης ισχύος των υφιστάμενων τιμολογίων της ΔΕΗ για το έτος 2015 δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική για τις βιομηχανίες».energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα