Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δίμηνη παράταση του Μνημονίου αποφασίζουν στις Βρυξέλλες - Τι σημαίνει αυτό για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

- Θετικές εξελίξεις αναμένονται για τη χώρα μας από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup
- Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δίνεται τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος δυο μηνών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την Τρόικα
- Το επόμενο στάδιο είναι η συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης (Eccl) η οποία θα προελθει μετα την αξιολόγηση και την ψήφιση των μέτρων
- Έρχεται στην Αθήνα αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Θετικές εξελίξεις αναμένονται για τη χώρα μας στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς δίνεται τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος δυο μηνών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απο την τρόικα.

Η απόφαση αυτή κρίνεται πολυ θετική αν αναλογιστούμε οτι οι πιέσεις των δανειστών για εξάμηνη επέκταση του προγράμματος ήταν πόλυ έντονες το προηγούμενο διάστημα.

Πλεον, δίνεται ο κατάλληλος χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, η οποία σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και θα δώσει στον πρωθυπουργό ένα ισχυρό χαρτί για τη συμφωνία της επόμενης μέρας.

Το επόμενο στάδιο είναι η συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης (Eccl) η οποία θα προελθει μετα την αξιολόγηση και την ψήφιση των μέτρων.
Έρχεται το ΔΝΤ
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποστολή του θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν η αποστολή θα έχει τη μορφή “τεχνικού κλιμακίου”, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ή θα πρόκειται για “ολοκληρωμένη αποστολή”. Επίσημη ανακοίνωση ενδεχομένως να δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. 

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο υπεύθυνος της Αποστολής του Ταμείου, Ρίσι Γκογιάλ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και συμμετέχει στις συζητήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα