ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Θα... κάθεται και θα βγάζει μία περιουσία. Ο λόγος για τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος παρέδωσε...
χτες τη σκυτάλη στον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόλαντ Τουσκ με ένα διάπλατο χαμόγελο. Γιατί να μην χαμογελάει; Εξάλλου, αν ευσταθεί το δημοσίευμα της «Telegraph», χωρίς να κουνάει το μικρό του δακτυλάκι, θα βγάλει πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια).


Προτού καλά - καλά παραδώσει τα ηνία της Ευρώπης στον Τουσκ, ο βρετανικός Τύπος έσπευσε να τον κατηγορήσει ότι τα χρήματα που δικαιούται από το ανώτατο αξίωμα που κατείχε, θα επιβαρύνουν κατά πολύ την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογούμενων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», o Ρομπάι για τα επόμενα τρία χρόνια θα αμείβεται γερά χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Τα χρήματα αυτά είναι από τον κουμπαρά των φορολογούμενων, όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου θα λαμβάνει έως το 2017 το 55% του μισθού του ως προέδρου της Ευρώπης και όπως διευκρινίζει η «Telegraph», το ποσό αυτό ανέρχεται σε 133.723 λίρες το χρόνο.

Επιπλέον, ο κύριος Ρομπάι θα μπορεί να λαμβάνει ένα ακόμα επίδομα, ύψους 21 χιλιάδων λιρών και, επειδή έχει πατήσει τα 67, δικαιούται ευρωπαϊκής σύνταξης, ύψους 52 χιλιάδων λιρών. Και με κάποια άλλα έξτρα χρήματα, έως το 2017 ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βάζει στην τσέπη συνολικά το ποσό των 578 χιλιάδων λιρών (729.000 ευρώ).

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος ανέλαβε την 1η Δεκεμβρίου το τιμόνι του Ευρωπαικού Συμβουλίου βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε δεινή θέση καθώς πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως άγνωστο, βαρετό, γκρίζο γραφειοκράτη. Ακόμα και τώρα που παρέδωσε το τιμόνι της Ευρώπης, η εφημερίδα «Telegraph» εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον πρώτο μόνιμο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα