Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΛΩΝ
Να γιατί λένε ότι η παρούσα βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και έτσι να γλιτώσουν τις εκλογές. Άν προτείνουν για παράδειγμα ,τον Φώτη Κουβέλη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζουν 125+27+14= 166 .
Αν κατορθώσουν να αποσπάσουν και 14 ψήφους βουλευτών από τους 21 ανεξάρτητους (πρώην ΠΑΣΟΚ -ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ) τότε φθάνουν στον μαγικό αριθμό των 180 ψήφων και γλιτώνουν τις εκλογές , εξασφαλίζοντας τη βουλευτική τους έδρα μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο Ψυχάρης τελειώνει τους Στουρνάρα, Σαμαρά και Βενιζέλο!

To BHMA βάφτηκε ΣΥΡΙΖΑ!
Με ένα πρωτοσέλιδο-σοκ ο Σταύρος Ψυχάρης αποχαιρετά τον Γιάννη Στουρνάρα από το υπ. Οικονομικών ενώ αναφερόμενος στους Βενιζέλο-Σαμαρά γράφει ότι αναζητούν αντίδοτο στο σοκ της κάλπης!
Μάλιστα το editorial του Ψυχάρη που είναι γάτα με πέταλα έχει τίτλο Η ανανέωση ξεκίνησε!
Για τον Τσίπρα γράφει ότι ανοίγει τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνει συμμάχους.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού θέλουν τους Ψυχάρη-Τσίπρα να έχουν συναντηθεί τουλάχιστο μία φορά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Ο Ψυχάρης που συνηθίζει να πηγαίνει με τον νικητή έχει αντιληφθεί ότι τα ψωμιά της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν τελειώσει και ρίχνει γέφυρες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!





Απειλεί με έξοδο από την Ε.Ε. ο Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους του για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, διορισθεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγραψε στην τελευταία του έκδοση το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, το άρθρο αναφέρει ότι ο Κάμερον επισήμανε, μεταξύ άλλων στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ότι η επιλογή του Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα έπρεπε να προωθηθεί» ενώ οι πιθανότητες της επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξάνονταν.

«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του ΄80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των 5 επόμενων ετών» δήλωσε ο Κάμερον σχετικά με τον Γιούνκερ, σύμφωνα με το περιοδικό, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του άρθρου.
enikos.gr

ΦΩΤΟ-Έντονο μπουρίνι στην Μυτιλήνη

Ξαφνικό μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση, ξέσπασε για λίγα λεπτά, το μεσημέρι στην Μυτιλήνη, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Όπως αναφέρει το lesvospost.com, πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι της Μυτιλήνης είδαν τον καιρό να αλλάζει και σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ένας δυνατός αέρας, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και μία σφοδρότατη νεροποντή, τόσο έντονη που η ορατότητα ήταν μετά βίας 3 - 4 μέτρα.

Σημειώνεται ότι έπειτα από λίγο έκανε και πάλι την εμφάνιση του ο λαμπερός ήλιος ο οποίος μαζί με το ουράνιο τόξο έκαναν τους λιγοστούς αυτό το διάστημα παραθεριστές και επισκέπτες της Μυτιλήνης να βγουν έξω για να απολαύσουν τον απογευματινό τους περίπατο.

"Μάχη" μετά προσευχής για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαναν στις 4 το πρωί το πρωινό «ναμάζι» έξω από την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης μετά από τη σχετική έκκληση και εκστρατεία του «Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.
Χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί από διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 3 το πρωί.
Αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει μπλόκο γύρω από την Αγία Σοφία προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του πλήθους. Το «ναμάζι» έγινε στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία.

Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει κενό 7 δισ. στην έκθεση του ΔΝΤ» Διάβασε περισσότερα στο: Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει κενό 7 δισ. στην έκθεση του ΔΝΤ»

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας τα περί χρηματοδοτικού κενού ύψους 7 δισ. ευρώ στην έκθεση του ΔΝΤ, μετά την έγκριση δόσης 3,41 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει μέσα τέτοιο νούμερο για 7 δισεκατομμύρια. Έχουν κάνει λάθος. Αθροίζουν έτη, αθροίζουν νούμερα τα οποία είναι σωρευτικά», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Αυτοί είναι οι 21 νέοι ευρωβουλευτές

Μετά από συνεχόμενες ανατροπές φαίνεται ότι «κλειδώνουν» οι 21 ευρωβουλευτές που θα πάνε στη Βρυξέλλες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ενσωμάτωση των ψήφων ανάλογα με την περιοχή και την επιρροή που είχαν οι υποψήφιοι σε αυτή, έφερνε τα πάνω κάτω στη σειρά, με αρκετούς να βρεθούν, για λίγα 24ωρα, σε εκλόγιμη θέση.

Τα γαλλικά της Εύας Καϊλή! (Βίντεο)

«Πετάει» από τη χαρά της η ευρωβουλευτής πλέον της «Ελιάς», Εύα Καϊλή, καθώς κατάφερε να εκλεγεί και με αρκετά μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση. 

Έτσι, θέλησε να καλημερίσει τους διαδικτυακούς της φίλους με ένα χαρούμενο, γαλλικό τραγούδι

Πρόσωπο κλειδί στον σαρωτικό ανασχηματισμό η Ντόρα Μπακογιάννη

Της Έλλης Τριανταφύλλου

Προ των πυλών, είναι ο σαρωτικός, όπως όλα δείχνουν, ανασχηματισμός, ο οποίος μάλιστα δεν θα περιοριστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά θα επεκταθεί και σε οργανισμούς που ελέγχονται από την κεντρική διοίκηση.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις μεταξύ του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευ. Βενιζέλου, κυρίως για το ζήτημα της Τράπεζας της Ελλάδας, το οποίο είναι κομβικό για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Από την προχθεσινή συνάντηση των δύο αρχηγών παρέμειναν ανοικτά δύο ζητήματα: H παραμονή ή μη του κ. Γιανν. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών και του κ. Προβόπουλου στην ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών, εμφανίζουν ως πιθανή την αλλαγή σκυτάλης στην Τράπεζα της Ελλάδος, όχι όμως από τον νυν τσάρο της οικονομίας, αλλά από άλλο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, όπως π.χ. ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιάς. Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν ως εξίσου πιθανή την παραμονή, αλλά και την αποχώρηση του κ. Γιανν. Στουρνάρα

Τον θέλουν «ηγέτη της εθνικής Δεξιάς»

Των Γιάννη Βασιλακόπουλου – Θοδωρή Δαφέρμου

Το όνομα του Sir Βασίλη Μαρκεζίνη πάει και έρχεται συχνά στα μνημονιακά χρόνια στα «σχέδια επί χάρτου» της ανασύνθεσης του εγχώριου πολιτικού σκηνικού.

Υστερα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αυτή η πινελιά της… ξεθωριασμένης μεγαλοπρέπειας των… ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, μπήκε πάλι στη σκαλέτα του ρεπορτάζ, αλλά τώρα με πιο συγκεκριμένη περιγραφή, όρους και προϋποθέσεις.

Αξιόπιστες πηγές του «Π» αναφέρουν πως ο σημαντικός διανοούμενος έχει δεχθεί «κρούση», προκειμένου να ηγηθεί μιας «θεσμικής» Εθνικής Δεξιάς, απαλλαγμένης από τα ακραία χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, με διεθνές προφίλ και περιβεβλημένης με ένα άλλο κύρος.

Οι ίδιες πηγές προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, σημειώνοντας ότι ο νέος ισχυρός ανήρ της Οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, βρισκόταν από καιρό σε επαφή με τον κ. Μαρκεζίνη και τόνιζε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τον Μιχαλολιάκο».

ΒΙΝΤΕΟ-Στα γυρίσματα του διάσημου λιονταριού της MGM


ΒΙΝΤΕΟ-Στα γυρίσματα του διάσημου λιονταριού της MGM
Αν και είναι γνωστό ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο ένα λιοντάρι, αλλά πέντε για το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer που βρυχάται στο λογότυπό της, οι φωτογραφίες αλλά και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Joe Dassin "A Toi" Live 1979


Ανατροπή: Η Καϊλή και η Θεσσαλονίκη «πετάνε» έξω από την Ευρωβουλή τον Καψή της ΝΕΡΙΤ - Ο Γλέζος σπάει όλα τα ρεκόρ. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από ανατροπή σε ανατροπή στη μάχη της σταυροδοσίας για μια θέση στην Ευρωβουλή. Οι συσχετισμοί και τα ντέρμπι μεταξύ των υποψηφίων αλλάζουν ανάλογα την ενσωμάτωση της κάθε περιοχής και την επιρροή κάθε υποψήφιου σε αυτή.

Η Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες εκτόξευσε στην κορυφή τον Νίκο Ανδρουλάκη από την «Ελιά», αφήνοντας πίσω στην τρίτη θέση την Εύα  Καϊλή, η οποία έδινε «μάχη» με τον Παντελή Καψή. Η ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης όμως άλλαξε και πάλι τα δεδομένα με την νεαρή πρώην βουλευτή να βρίσκεται στην δεύτερη θέση πολύ κοντά στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ηγέτης Β.Πούτιν!!! Ενεργοποίησε τον Κωδικό Εξόντωσης “ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ”!!!

P1


Eντολή του Πούτιν για την ενεργοποίηση του κωδικού «Λερναία Ύδρα» ως απάντηση στην σφαγή αμάχων από τους Ουκρανούς.
Το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης είναι προϊόν σοβιετικού σχεδιασμού και είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως για να εξοντώσει από αντίπαλες πολιτικές ομάδες μέχρι ηγεσίες που απειλούσαν την ΕΣΣΔ.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ Η ΑΝΑΣΑ! Δείτε τι κύμα έσκασε στη Χαβάη!

Tο μεγαλύτερο κύμα της δεκαετίας, όπως το χαρακτηρίζουν μέσα ενημέρωσης της Χαβάης, «χτύπησε» την πολιτεία , οδηγώντας στις ακτές όλους όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το θέαμα από κοντά.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΗΓΗ :ΣΚΑΪ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΗΓΗ :ΣΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ «EFES 14″ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ( TSK ) έχουν ήδη αρχίσει την μεγάλη στρατιωτική άσκηση με το κωδικό όνομα EFES 2014 από την Τετάρτη 28 του μηνός στο Doğanbey κόλπο της νοτιοδυτικής επαρχίας της περιοχής Seferhisar της Σμύρνης !
Την δεύτερη ημέρα της Άσκησης είχαμε βολές με πραγματικών πυρά


Συμφωνα με το veteranos.gr, την άσκηση παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Necdet Özel που παρακολούθησαν την απόδοση των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο “ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”. ΕΝΑ ΟΡΘΙΟ “ΑΤΥΧΗΜΑ” ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

samaras-gauros-4
Οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές 2014 τελείωσαν και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, λες και ζει σε έναν άλλο κόσμο, «περιχαρής» μεταξύ των άλλων δήλωσε σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα: «Απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να θέσουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας…Περάσαμε την πιο μεγάλη δοκιμασία. Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και τώρα βγαίνουμε ενωμένοι με την πυξίδα σταθερή. Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη να γυρίσουμε πάλι πίσω. Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής…».

Προφανώς, αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος πρέπει να παίρνει ψυχοφάρμακα για να μπορεί να λέει αυτές τις ασυναρτησίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να μη βλέπει την ωμή αλήθεια που εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να μη βλέπει πως καθημερινά η υποτακτικότητά του στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα καταστρέφουν την χώρα και το λαό της. Αυτός ο πολιτικός άνδρας, είναι άκρως επικίνδυνος για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, μετατρέπει πολύ εύκολα το μαύρο σε άσπρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Tα ΜΑΤ της Βραζιλίας ξεσπιτώνουν βίαια τους φτωχούς για να μην χαλάσει η εικόνα του Mundial

Περιμένεις με ανυπομονησία να ξεκινήσει το Mundial της Βραζιλίας; Συγκινείσαι από το υπέροχο θέαμα του ποδοσφαίρου και θέλεις να δεις τους καλύτερους να αγωνίζονται με τις φανέλες των χωρών τους; Δες λίγο στις παρακάτω φωτογραφίες πώς η βραζιλιάνικη αστυνομία ξεσπιτώνει φτωχούς ανθρώπους, για να μη χαλάσει η εικόνα της χώρας ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.

Σε ρυθμούς Mundial χορεύει η ΝΕΡΙΤ! Ολο το πρόγραμμα των αγώνων

Σε ρυθμούς Μουντιάλ μπαίνει από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η ΝΕΡΙΤ. Μέσα από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD, η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει με απευθείας μεταδόσεις όλες τις «μάχες» στα γήπεδα της Βραζιλίας για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.

Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με pre- και post-game εκπομπές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για την ιστορία και της κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ, από την πρώτη διοργάνωση του 1930 μέχρι σήμερα.

Για τις ανάγκες της κάλυψης των αγώνων, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει και δεύτερο κανάλι με ολοήμερο πρόγραμμα, τη ΝΕΡΙΤsports, μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.

Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά – μόνο για χρήστες εντός Ελλάδος – όλους τους αγώνες, σε πραγματικό χρόνο (real time) ή κατ΄ απαίτηση (on demand), μέσα από την υπηρεσία WebTV της ΝΕΡΙΤ στη διεύθυνση webtv.nerit.gr.



Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής: εδώ

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


KONTRA NEWS


Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κόβονται οι συντάξεις όσων δουλεύουν!

Προωθούν τη «μαύρη εργασία»

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πριν κλείσει μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές, άρχισαν από σήμερα το πρωί να φθάνουν στα σπίτια των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελμάτων και του ιδιωτικού τομέα, ειδοποιητήρια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ότι κόβονται ή μειώνονται οι συντάξεις όλων όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι έμμισθοι.
Το μέτρο αυτό, που τινάζει στον αέρα τουλάχιστον 1,5 εκατ. οικογένειες συνταξιούχων, εφαρμόζεται βάσει του μνημονιακού νόμου 3863/2010 αρθρ. 16 που ορίζει τα εξής:
Όσοι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών εργάζονται, κόβεται εντελώς η σύνταξή τους από το ταμείο τους, εφόσον είναι έμμισθοι. Επίσης άνω των 55 ετών συνταξιούχοι, οι οποίοι επίσης εργάζονται με μισθό, χάνουν το 70% του ποσού, που είναι πάνω από 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Για τους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γίνεται περικοπή για το ποσό που παίρνουν και είναι πάνω από τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης, επιβάλλεται στους εργαζόμενους συνταξιούχους νέα αυξημένη εισφορά στα ταμεία τους από τα έσοδά τους, τα οποία διαφέρουν από ταμείο σε ταμείο.
Και το ακόμη πιο τρελό σε αυτή την ιστορία είναι ότι σήμερα, 30 του μηνός, έφτασε στα σπίτια των συνταξιούχων εργαζόμενων ειδοποιητήριο, να καταθέσουν μέχρι αύριο 31 Μαΐου (αλλά αύριο είναι Σάββατο και είναι κλειστά τα ταμεία) υπεύθυνη δήλωση για το πού εργάζονται. Από το πρωί έχει προκληθεί σάλος στους συνταξιούχους που έχουν μία εργασία για να συμπληρώνουν τη σύνταξή τους, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε μία περίοδο που έχουν γίνει ήδη εκλογές, για να εφαρμόσει το σκληρό αυτό μέτρο.

Newsbomb

Χωρίς πρόστιμα και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9

Tο σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου

Χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο θα μπορούν, μέχρι να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, να υποβάλουν και να διορθώνουν δηλώσεις Ε9 οι φορολογούμενοι. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα. 

Και μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών πάντως, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, θα προβλεφθεί εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. 

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νίκος Χατζηνικολάου για την έκθεση του ΔΝΤ

Δείτε το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την έκθεση του ΔΝΤ  και τα νέα μέτρα που προτείνει.
enikos.gr

Τα πρώτα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Τα πρώτα ονόματα για τον ανασχηματισμό συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόσωπο-κλειδί φαίνεται ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Υποστηρίζει Γιούνκερ η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώτη φορά μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, σε ομιλία της στο Ρέγκενσμπουργκ στη νότια Γερμανία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ (1967)

Η Μαρία Δουράκη ερμηνεύει το υπέροχο "Μιας πεντάρας νιάτα"...Απ' την ομώνυμη ελληνική ταινία του 1967 με τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου 


Στίχοι : Κώστα Πρετεντέρη
Μουσική : Γιώργος Ζαμπέτας

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΗΓΗ :ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρωϊνού ΑΝΤ1 , αν δεν προλάβετε , θα γίνονται τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 , χωρίς πρόστιμο από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σαν σήμερα ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβασαν τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη. Πώς είχαν εκτελέσει το παράτολμο σχέδιό τους, ταπεινώνοντας το Γ' Ράιχ (Vid)

Μια επέτειος πιο επίκαιρη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς σαν σήμερα πριν 72 χρόνια οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.
Ξημερώματα της 30ης Μαΐου 1941 και δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ' Ράιχ.
Είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.

O πόλεμος για τη θέση του Προβόπουλου

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθεί από τις τράπεζες ποιές επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται και ποιές θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά τους. Είναι το μεγαλύτερο deal που έχει γίνει στη χώρα από τη σύσταση ακόμη του ελληνικού κράτους. Είναι ό,τι πιο βίαιο και ανατρεπτικό έχει συμβεί στη χώρα. Τώρα γνωρίζετε γιατί η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πολύτιμη αυτή την περίοδο.

Ο Θεοχάρης «στριμώχτηκε» από απολυμένη καθαρίστρια! (VIDEO)

theoxaris-xaris

Mια απρόσμενη συνάντηση είχε ο γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Α ΔΟΥ στη Λάρισα.

Μια από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τον περίμενε και μπροστά στις κάμερες του έθεσε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
«Ήρθα να σας φωνάξω για μία βοήθεια. Βλέπετε την ηλικία μου. Είμαι 54 χρονών. Πέστε μου σας παρακαλώ τι θα κάνω…», του είπε μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το onlarissa.gr με τον κ. Θεοχάρη να αντιδρά με εμφανή αμηχανία…
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το onlarissa.gr

Με κακοκαιρία φεύγει ο Μάιος - Σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς τις επόμενες ώρες - Πλημμυρισμένα σπίτια και διακοπές ρεύματος

 - Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως και το Σάββατο
- Τα κύρια χαρακτηριστικά οι καταιγίδες, κεραυνοί και πολύ ισχυροί άνεμοι
- Στη Χαλκιδική πέφτουν δέντρα, με αποτέλεσμα περισσότερα από 4 αυτοκίνητα να έχουν υποστεί ζημιές
- Καθυστερήσεις στο Αεροδρόμιο Μακεδονία μετά από έντονη καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη
- Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα κορίτσι όταν το ασανσέρ της έπιασε το πόδι λόγω διακοπής ρεύματος



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτοί είναι οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων

Οι σταυροί όλων των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" Γιάννη Μώραλη (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Οι σταυροί όλων των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" Γιάννη Μώραλη (ΟΝΟΜΑΤΑ)
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών:
Σύνολο Ψήφων Υποψηφίων Συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
1 ) ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 14010
2 ) ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ 3585
3 ) ΝΤΑΪΦΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ 1943
4 ) ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 1726
5 ) ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 1566
6 ) ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1530

Κέρδη 81,3 εκ. ευρώ για τη ΔΕΗ το α΄ τρίμηνο

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

2029384

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:00 η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο πρωθυπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου μόλις δηλαδή ολοκληρωθούν και οι υποχρεώσεις της χώρας μας για την ευρωπαϊκή προεδρία.
Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν να βρούν την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όλο το παρασκήνιο στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ!

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ήταν «θερμή», από την αρχή όταν ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του έθεσε το ερώτημα εάν τον αμφισβητεί κάποιος!

«Όχι πρόεδρε, δεν θέτουμε θέμα ηγεσίας, όμως πρέπει να διορθώσουμε πολλά στο κόμμα» του είπαν αρκετοί βουλευτές.

Εν συνεχεία, ο Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθεί στο κόμμα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα οικονομικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στον γενικό διευθυντή του κόμματος, τον Κώστα Χαραλαμπόπουλο.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, μέχρι τότε δεν είχε μιλήσει. Όταν πήρε το λόγο, άφησε αιχμές προς τον Πάνο Καμμένο λέγοντας τα εξής: «Κανείς δεν με στήριξε! Ακόμα και εσύ δεν εμφανίστηκες ποτέ μαζί μου! Σε αυτά τα δύο χρόνια, χάσαμε το προσανατολισμό μας. Δεν καταφέραμε να δώσουμε το πολιτικό μας στίγμα. Πρόεδρε, δεν μπορεί να ρίξει κανείς ευθύνες στη βάση της πυραμίδας, αλλά στην κορυφή»…

Σε εκείνο το σημείο ανακοίνωσε την αποχώρησή του, με τους υπόλοιπους βουλευτές να τον καλούν να μην παίρνει αποφάσεις εν θερμώ! Τελικά, λίγο αργότερα, βγήκε στη δημοσιότητα η ανεξαρτητοποίησή του…

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ALPHA BANK O ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΑΝΟΣ

Μία ιστορικής σημασίας αλλαγή συντελείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διοικητικό σχήμα της Alpha Bank, καθώς μετά από δεκαετίας στο τιμόνι της τράπεζας ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Ράπανος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, αναλαμβάνοντας καθήκοντα  προέδρου. 

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Κωστόπουλο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Bank. 

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα