Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Μαύρη» Τρίτη με ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Απίστευτες εικόνες ταλαιπωρίας επικρατούν από νωρίς το πρωί στα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, σήμερα Τρίτη, τελευταία ημέρα εξόφλησης των δόσεων.

Συνταξιούχοι από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στις τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξή τους και παράλληλα να καταβάλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό που σοκάρει, όμως, είναι ο θάνατος ενός 70χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος περίμενε στην ουρά, για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Ένα φόρο, δηλαδή, για τον οποίο ακόμα και σήμερα ερίζουν στο οικονομικό επιτελείο, με τον ένα υπουργό να λέει ότι δεν είναι δικός του φόρος και δεν θα απολογηθεί και τον άλλο να επιρρίπτει ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

Κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη

Οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν, κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν συνταγματικές διατάξεις

Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων,από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.

Ο Σαμαράς επιλέγει τη «μονομαχία» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση» θεωρήθηκε από πολλούς ως προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των νεοδημοκρατών που βλέπουν το κόμμα τους να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Κάποιοι άλλοι όμως δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός εκφράζει αυτό που πιστεύει. Ότι δηλαδή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αν ξεδιπλωθεί η πολιτική των φοροελαφρύνσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές, άσχετα με τα «θέλω» της τρόικας γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άπειρος πολιτικός χρόνος, καθώς επίσης και ότι η αλλαγή του κλίματος πρέπει να σηματοδοτηθεί το ταχύτερο δυνατό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για λιγότερους φόρους και αναδρομική μείωση των τεκμηρίων. Μέτρα που όλα δείχνουν ότι θα συμπεριληφθούν στον νέο προϋπολογισμό. διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Newpost.gr εδώ


ΠΟΣΠΗΕΦ: "Μαύρα μαντάτα" από ΔΕΗ - ΛΑΓΗΕ για τις πληρωμές στις ΑΠΕ

Ο κ. Γκαρής δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις από την πλευρά της ΔΕΗ για την απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ (που είναι και ο βασικότερος πόρος του ειδικού λογαριασμού). Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τους δύο μήνες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο ΛΑΓΗΕ να εισπράττει μόνο από τον ΗΕΠ και τους ρύπους. Τα ποσά αυτά όμως είναι μικρά σε σχέση με τις συνολικές οφειλές προς τους παραγωγούς και έτσι δικαιολογείται η νέα καθυστέρηση στις πληρωμές του Μαΐου. Για να εξοφληθούν και οι τελευταίοι παραγωγοί για τον Απρίλιο χρειάζονται ακόμη 30 εκατομμύρια. Μετά θα αρχίσουν οι πληρωμές του Μαΐου.
Ο κ. Ζερβός περιέγραψε την κατάσταση της ΔΕΗ πολύ ζοφερή εξαιτίας της αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών. Τα ληξιπρόθεσμα έχουν ανέλθει σε 1,75 δισ. € από τα οποία το 35% περίπου αντιστοιχεί σε ληξιπρόθεσμα μεγάλων επιχειρήσεων. Το ανησυχητικό είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές βαίνουν αυξανόμενες. Το δημόσιο χρωστάει ακόμη στην ΔΕΗ περίπου 160 εκατ. € παρότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η οφειλή αυτή να μηδενιστεί. Δεσμεύτηκε ωστόσο, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει το ποσό που χρειάζεται ο ΛΑΓΗΕ ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσουν οι πληρωμές του Μαΐου.εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του energypress.gr

ΟΙ 3 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ..

Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να αποφεύγουμε τις... στενές επαφές με όσους εμςφανίζουν τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης, όπως ο επίμονος βήχας και το συχνό φτάρνισμα...

Ωστόσο, έναςακόμη βασικός σύμμαχος στην πρόληψη της γρίπης είναι η διατροφή μας. Δείτε ποιες είναι οι τροφές με διπλό όφελος, καθώς σας βοηθούν να αδυνατίσετε αλλά και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

ΚΥΡ

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις μετεγγραφές

Kατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Με την τροπολογία, η οποία τροποποιεί το νόμο 4264/2014 που αφορούσε τις μετεγγραφές και ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, κανονίζεται η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι δικαιούχοι μετεγγραφών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η τροπολογία που θα συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή, εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» και οι διατάξεις για τις μετεγγραφές θα ισχύσουν μόνο για εφέτος. Το σύστημα των μετεγγραφών θα αλλάξει συνολικά μέσα στον επόμενο μήνα. enikos.gr 

Προσλήψεις στην εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ-Όλες οι λεπτομέρειες

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Όπως επισημαίνει η Αρχή, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες).

Σοκ: Η γερμανική Hochtief χρωστάει 600 εκατ. ευρώ φόρους στο Δημόσιο

Ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα αποδείχθηκε η γερμανική εταρεία Hochtief, η οποία διαχειριζόταν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για μη απόδοση ΦΠΑ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των 600 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Δημόσιο δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έναντι της γερμανικής εταιρίας Hochtief για μη απόδοση ΦΠΑ της τελευταίας ύψους 600 εκατ. ευρώ, μετά από ένα χρόνο δικαστικής διαμάχης.

Όπως έκρινε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είναι άμεσα εκτελεστή, η γερμανική εταιρία έκανε κακή χρήση της εξαίρεσης από την απόδοση ΦΠΑ που δικαιούνταν για συγκεκριμένες μόνο δραστηριότητες, επεκτείνοντάς την παρανόμως και σε άλλες.

Τι ορίζει η δικαστική απόφαση

BINTEO-Με "ατυχήματα" ξεκίνησε το νέο δελτίο του MEGA


BINTEO-Τα ατυχήματα στο δελτίο του MEGA
Με το "καλημέρα" τα πράγματα πήγαν στραβά, καθώς είχε γίνει λάθος στο μοντάζ στο πρώτο βίντεο του δελτίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα αποφασίζουν για τις ειδήσεις στο Mega

ON LINE : (ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ-ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ (ΟΡΘΙΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ Γ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ)
Αντάρτικο στο Mega από το Φώτη Μπόμπολα. Ο επιχειρηματίας επιμένει να βάζει   για το πρόσωπο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του δελτίου ειδήσεων το οποίο θα παρουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου. Το ζήτημα του ενημερωτικού τομέα και της παραμονής ή όχι του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο της

Τους λόγους για τους οποίους δεν πήγε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν ξεχνώ το πραξικόπημα των νταβατζήδων. Όταν οι μισθοί ηταν 1700, φώναζαν για ληστεία…

…τωρα που ειναι 500 ΕΥΡΩ, φωνάζουν “Ζητω”. Μάντεψε λοιπόν ποιοι σου έκλεψαν τα λεφτα σου.

Και να που φθάσαμε πάλι να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα που ακουγόντουσαν το 2009 για να φέρουν το ΓΑΠ στην εξουσία με την αμέριστη συμπαράσταση των νταβατζήδων
Ο Καραμανλής διπλασίασε το χρέος
Ο Καραμανλής αύξησε το έλλειμμα
Ο Καραμανλής έσυρε τη χώρα άρον άρον σε εκλογές, επειδή φοβήθηκε και τα παράτησε…
Το πόσο γελοία και αστήρικτα είναι όλα, δε χρειάζεται να αναλύσουμε!
Υπάρχουν στοιχεία που τα καταρρίπτουν

Νέα σκληρά μέτρα ζητεί η τρόικα

Των Σωτήρη Καψώχα & Θάνου Αθανασίου

Με το μνημόνιο υπό μάλης έρχεται η τρόικα στην Αθήνα, αρχίζοντας τον έλεγχο με την παραδοχή ότι το δημοσιονομικό κενό του 2015 είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, βαίνει αυξανόμενο και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας για το επόμενο έτος προσεγγίζουν τα 12,6 δισ. ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πιστωτές υπονομεύουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης να απεμπλακεί από τη δανειακή μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαμηνύουν στην ελληνική πλευρά ότι «θα ξεμπερδέψετε από τον μηχανισμό επιτήρησης μόνο εφόσον τηρήσετε στο ακέραιο τις μνημονιακές υποχρεώσεις».

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος, οι επικεφαλής των πιστωτών (Ρίσι Γκογιάλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κλάους Μαζούχτης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ντέκλαν Κοστέλοτης Κομισιόν) θα παραταχθούν με αυστηρή γραμμή απέναντι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στη διαπραγμάτευση που αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.

Η τρόικα γνωρίζει για τη φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει τα προγράμματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ταυτόχρονα στο τέλος του έτους (λαμβάνοντας το ποσό των δόσεων ύψους 7,1 δισ. ευρώ), χωρίς να δανειστεί τα ποσά που απομένουν στο καλάθι του ΔΝΤ, δοκιμάζοντας την τύχη της στις αγορές. Ωστόσο, σπεύδει να γνωματεύσει πως η επιτυχία του εγχειρήματος είναι επισφαλής και για να κινηθεί σε χαρτογραφημένα νερά πρέπει να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, με βασικότερη την εμμονή στους δημοσιονομικούς στόχους.διαβάστε περισσότερα εδώ στο enikos.gr

Φόβοι ότι ετοιμάζει μεγάλο «μπαμ» η Τρόικα

Επί ποδός από τις 10 το πρωί όλη η κυβέρνηση

Σε πλήρη σύνθεση καταφτάνει στην Αθήνα η αποστολή των δανειστών

Κωστής Πλάντζος
Έντονα πολιτικό «τζόγο»  κρύβει ο νέος –και τελευταίος με τη μορφή που γνωρίζαμε ως τώρα- έλεγχος αξιολόγησης από την Τρόικα. Από τις 10 το πρωί, στη συνάντηση που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης με τον πρωθυπουργό και, στη συνέχεια, από τις 11 μέχρι το βράδυ όπου ο υπουργός Οικονομικών θα έχει απανωτές συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» τα κρίσιμα πεδία της αναμέτρησης με τους δανειστές και να «ζυγίσει» τις διαθέσεις τους.

Παπανδρέου και ΕΘΝΟΣ έμπλεξαν τους υδρογονάνθρακες

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρεται στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής, στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, του οποίου η Διεθνής αποτελεί μέλος.

Στη έκδοσή του το «Έθνος» δημοσιεύει στην πρώτη του σελίδα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «διαδήλωσε κατά των υδρογονανθράκων», την ώρα που η χώρα προχωρεί σε διαγωνισμούς για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αναφέρει επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός φλερτάρει «ενίοτε ακόμα και με θέσεις που φαντάζουν αντίθετες προς το εθνικό συμφέρον της πατρίδας του».

Αφορμή για το δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως προκύπτει από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, αποτέλεσε μια φωτογραφία του κ. Παπανδρέου μπροστά από ένα στέκι ακτιβιστών που είχε αναρτήσει αφίσες κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων.


ΚΥΡ

Αυτός είναι ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών - "Βουλιάζουν" τα πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Ποιες σχολές της επαρχίας αδειάζουν!

- Όριο στον αριθμό μετεγγραφών των φοιτητών θέλουν να θέσουν τα κεντρικά πανεπιστήμια
- Ένας στους δυο φοιτητές επιθυμεί να πάρει μετεγγραφή
- Η αύξηση στα ΑΕΙ μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 150%
- Οξύτατο θα είναι το πρόβλημα σις σχολές με εργαστηριακά μαθήματα, που απαιτούν επιπλέον χώρους
Έντονος αναβρασμός επικρατεί στους κύκλους των πανεπιστημιακών καθηγητών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, λόγω του πολύ υψηλού αριθμού των δικαιούχων μετεγγραφής. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φυγή των πρωτοετών από Τμήματα περιφερειακών ΑΕΙ αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 80%, την ίδια ώρα που η αύξηση στις σχολές κεντρικών πανεπιστημίων μπορεί να αγγίξει το 150%. 

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", πρόεδροι τμημάτων πιέζουν τους κοσμήτορες των σχολών και τους πρυτάνεις, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, να θέσουν όριο για το πόσους φοιτητές μπορούν, επιπλέον των κανονικά εισαχθέντων, να δεχθούν από μετεγγραφή.

Ούτε ανεξάρτητη, ούτε στη Eurovision η ΝΕΡΙΤ!

Το επιχείρημα πως η ΝΕΡΙΤ θα ήταν η νέα δημόσια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση καταρρίφθηκε και από την EBU. Λίγες μέρες μετά τις παραιτήσεις του Αντώνη Μακρυδημήτρη και του Ροδόλφου Μορώνη, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μη μεταδοθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήρθε η απάντηση της EBU. Η Ένωση των ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων, που είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις της από τις 12 Αυγούστου με την επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, έκρινε πως η ΝΕΡΙΤ δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί πλήρες μέλος της. Ως εκ τούτου, η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Eurovision, σε αντίθεση με τη ΔΤ, που αν και ελεγχόταν απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών είχε λάβει τη σχετική έγκριση.

ΑΣΚΗΣΗ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014"

Από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014».

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων και διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).
Σκοπός της ασκήσεως είναι:

TV NEWS

Αυτήν την εβδομάδα Alpha & Σκάϊ ρίχνουν στην μάχη της τηλεθέασης 2 νέες εκπομπές. Έτσι , στον ALPHA o Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 για τον δεύτερο γύρο του επιτυχημένου τηλεπαιχνιδιού 

“Άκου τι είπαν”.

Κατ’ απαίτηση του κοινού, ο δημοφιλής παρουσιαστής θα συνεχίσει να απευθύνει καθημερινά την ίδια πρόκληση στους διαγωνιζόμενους: «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις».Στον Σκάϊ η Μαρία Ηλιάκη με τον Μάκη Πουνέντη έρχονται να κάνουν τα μεσημέρια μας (15:00-16:45) πιο χαμογελαστά, φωτεινά και παιχνιδιάρικα. Με καλή διάθεση, κέφι και κυρίως χιούμορ, οι δυο παρουσιαστές θα κλείνουν το μάτι για δύο ώρες σε μια άλλη... «επικαιρότητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ Στήνεται πολιτική συνομωσία για να κόψουν τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο κυβερνητικό κόλπο με απώτερο στόχο: Να μην γίνει ποτέ κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν μιλάμε απλά για απλή επιθυμία του Σαμαρά και του Βενιζέλου, αλλά για οργανωμένο σχέδιο η α΄ φάση του οποίου είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα κόλπα μαγικά με αιχμή του δόρατος την τρομοκρατία των πολιτών σε σχέση με τις καταθέσεις τους.

Οσα είπε πριν μερικά 24ωρα ο Αδωνις δεν ήταν παρά η εισαγωγή στο σχέδιο ντόπιων και ξένων δυνάμεων για βάλουν φραγμό στην κυβερνητική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιζώντες του Βασίλισσα Όλγα στην Λέρο μαζί με τον Α/ΓΕΝ

Στην Λέρο κατέπλευσαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ και η κανονιοφόρος (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ.

Image
Στην Λέρο έγινε η τελετή μνήμης για την 71η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού (Α/Τ) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). 


Όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ήταν οι επιζώντες από το πλήρωμα του  A/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ, που υπηρετούσαν στο πλοίο την ημέρα της βύθισης του, καθώς και συγγενείς εκείνων, που χάθηκαν. 

ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ «Στα Καλά Καθούμενα».

Σύμφωνα με πληροφορίες μου που προέρχονται από τους ανθρώπους του καναλιού Epsilon η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης δε θα βγάλουν σήμερα τη ζωντανή εκπομπή τους «Στα Καλά Καθούμενα». 


ΦΩΤΟ-"Στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα"


ΦΩΤΟ-Στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα
Tη σπουδαιότητα του μνημείου της Αμφίπολης καταδεικνύει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη, όχι μόνο τα ειδησεογραφικά αλλά και τα πιο εξειδικευμένα, όπως το History Channel, αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τον Τύμβο στον λόφο Καστά, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει ο Τάφος; Μετά το Discovery, είναι η σειρά του History Channel να «ποντάρει» επίσης στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Αλέξανδρου.

Αφού το ρεπορτάζ αναφέρεται λεπτομερώς στα ευρήματα και την πορεία της ανασκαφής, το History Channel αναλύει μία μία τις διαφορετικές εκδοχές που θα μπορούσαν να απαντήσουν το ερώτημα. Ο αρθρογράφος θεωρεί πως οι Καρυάτιδες είναι το εύρημα που στιγματίζει τον τάφο, και άρα τον ένοικό του, θεωρώντας ως πιθανότερη την εκδοχή να είναι η Ολυμπιάδα θαμμένη εκεί.

Ποιο είναι το πολιτικό στίγμα της ΝΔ σήμερα;

Ανδρέας Ανδριανόπουλος/ news247.gr

Η παράταξη που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής συρρικνώνεται. Δεν οφείλεται αυτό μόνο στο Μνημόνιο. Υπάρχει κόσμος που το θεωρεί απαραίτητο για τον τόπο αλλά με εφαρμογή διαφορετικών επί μέρους πολιτικών. Σαν συνέπεια, έχει πάψει από καιρό πολιτικά να στηρίζει την ΝΔ. Διαφωνεί με τις επιλογές της. Δεν καταλαβαίνει την φυσιογνωμία της. Δεν γνωρίζει στην ουσία τις αρχές της. Γι αυτό χάνει υποστηρικτές και από Δεξιά και από Αριστερά. Στην πράξη αποτελεί ένα μόρφωμα δίχως χαρακτήρα και ιδεολογική αρχή, μέση και τέλος. Θυμίζει ταινία με αφηρημένα νοήματα, στερημένη όμως από κάθε καλλιτεχνικό δυναμισμό και εγκεφαλική πρωτοτυπία. Αποτελεί όχημα διεκπεραίωσης καθημερινής ρουτίνας όπου οι γραφειοκράτες της δημοσιουπαλληλίας σφυρίζουν τον ρυθμό και οι πολιτικοί απλά παίζουν, κι αυτό φάλτσα, κάποια μισοχαλασμένα όργανα.

Xoλυγουντιανή κάλυψη της ομιλίας Σαμαρά στην Χαλικιδική

Η ΝΕΡΙΤ ΣΤΕΛΝΕΙ 26 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΛΟΥΝΕΪ
Αποστολή μαμούθ 26 υπαλλήλων ενέκρινε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ!

KYP

Εις σάρκαν μιαν! Παντρεύτηκε στην Αιδηψό η Ζωή Κωνσταντοπούλου που... έστησε σχεδόν μιάμιση ώρα τον γαμπρό!

- Λαμπερή και απαστράπτουσα η νύφη έφτασε στην εκκλησία στις 20:18 
- Δεν... πάτησε το πόδι του γαμπρού στο «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» 
- Παρών στο γάμο στην Αιδηψό και ο Αλέξης Τσίπρας 
- Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχεδίασε τις μπομπονιέρες του γάμου
- Τους πάντρεψε ο ιερέας που την βάφτισε

Πιστή στο έθιμο που θέλει τις νύφες να αργούν και να... "στήνουν" τον γαμπρό στα σκαλιά της εκκλησίας αποδείχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που άφησε τον άνδρα της ζωής της, Αποστόλη Μαντή να περιμένει με την ανθοδέσμη στα χέρια για περισσότερο από μια ώρα. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΪ

ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ 01-01-2015

ΠΗΓΗ : ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΪ

Αυτοί είναι οι φόροι που θα μειωθούν – Το σχέδιο της κυβέρνησης μετά το κάζο με τον ΕΝΦΙΑ

-
πηγή: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΪ
Μείωση εως και 30% στην Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
- Νέες αντικειμενικές αξίες σημαντικά χαμηλότερες που θα επιφέρουν μείωση και στον ΕΝΦΙΑ, με ταυτόχρονες αλλαγές στο Πόθεν Έσχες
- Ψαλίδισμα στους φορολογικούς συντελεστές τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις
- Διαβάστε όλο το πακέτο φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης που το διαπραγματεύεται με την τρόικα για να το φέρει στη Βουλή
Επιχείρηση αναστροφής του κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τα απίστευτα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ και ενώ οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά μπροστά.

Το μεγαλύτερο ''όπλο'' που διαθέτουν είναι οι μειώσεις φόρων, οι οποίες σύμφωνα με την Ημερησία είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν στη Βουλή ακόμα και αυτή την εβδομάδα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


KONTRA NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

REAL NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Γεώργιος Γ. Παπανδρέου: Με έκλεισαν με το ζόρι σε γηροκομείο

«Είναι απαράδεκτη η παραμονή μου σε ένα γηροκομείο χωρίς τη θέλησή μου»! Ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, γιος του «γέρου της Δημοκρατίας» και ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, ξεσπάει στην «Espresso» λίγες μέρες μετά τον εγκλεισμό του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι τον μετέφεραν εκεί για απλές εξετάσεις και διαμαρτύρεται έντονα που τον έβγαλαν άδικα -όπως λέει- από το σπίτι όπου έμενε τόσα χρόνια για να... πεθάνει μόνος και έρημος σε ένα δωμάτιο οίκου ευγηρίας.

Η  «Espresso» έχει στα χέρια της την επιστολή διαμαρτυρίας του, η οποία φέρει την υπογραφή του και ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2014 -δηλαδή μία μέρα πριν πάει στο εν λόγω γηροκομείο- και στην οποία αναφέρει ότι αισθάνεται τεράστια απογοήτευση που πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του.



Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ enikos.gr

ΔΕΗ: Εγκαθιστά 15 σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Οι νέοι σταθμοί θα λειτουργήσου σε Αθήνα και Κοζάνη - Ποια τα βασικά πλεονεκτήματα αυτής της κατηγορίας οχημάτων

Με 15 σημεία φόρτισης ηλεκτροκινήτων οχημάτων σε Αθήνα και Κοζάνη ξεκινά η δραστηριότητα της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο τομέα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion.

Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία θα αποκτήσει με leasing 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα για να τα διαθέσει είτε σε φορείς του Δημοσίου (όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ή το ΥΠΕΚΑ) είτε να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη των αναγκών της.

Οι νέοι σταθμοί αναμένεται να εγκατασταθούν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, της ΡΑΕ, του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), στα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών κ.α.

Κανείς κερδισμένος από το αλισβερίσι κράτους-συνεταιρισμών

στη Σαλαμίνα η μισή έκταση  διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο
ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ «ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ»

Ραντεβού στα τυφλά, το αλισβερίσι κράτους συνεταιρισμών, ιδιωτών, που διεκδικούν νομίμως ή όχι εκτάσεις προς οικοδόμηση σε δάση και δασικές περιοχές, καθώς, χωρίς δασολόγιο και δασικούς χάρτες που να καλύπτουν όλο το εύρος της χώρας, θα γίνει το «έλα να δεις».
Ορισμένα στοιχεία περιγράφουν το τραγελαφικό της υπόθεσης, που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν και η «Επιτροπή πρωτοβουλίας και συλλογικής δράσης οικοδομικών συνεταιρισμών».

ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά


ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα