ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δυσαρέσκεια της Αθήνας για απόφαση των «28» κατά της Ρωσίας

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει η Αθήνα για απόφαση των «28» κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Δημήτριου Τζανακόπουλου:

Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.  


Αφορμή για την πρώτη σύγκρουση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ε.Ε., στάθηκε η κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι «28», στην οποία αναφέρουν ότι το επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιοριστικών μέτρων στη Ρωσία για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Σημειώνουμε τις ενδείξεις συνεχιζόμενης και αυξανόμενης υποστήριξης που παρέχεται προς τους αυτονομιστές από τη Ρωσία, γεγονός που υπογραμμίζει την ευθύνη της Ρωσίας. Καλούμε τη Ρωσία να καταδικάσει τις ενέργειες των αυτονομιστών και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ προσθέτουν ότι «υπό το φως της επιδεινούμενης κατάστασης ζητούμε από το επερχόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών να εξετάσει την κατάσταση και να εξετάσει οποιαδήποτε κατάλληλη δράση, ιδιαίτερα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, στοχεύοντας σε μια ταχεία και συνολική εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ».

Το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ το ζήτημα της Ουκρανίας θα συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου με τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να σχολιάζει ότι η θέση της Ελλάδας «θα είναι δημοκρατική».http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα