ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και επιστροφή των μετοχών των ΕΛΠΕ στο Δημόσιο

Διακόπτονται άμεσα οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα επιστραφούν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στους υπηρεσιακούς υπογράμμισε: «Βλέπω στα πρόσωπα σας όχι υπαλλήλους αλλά συνεργάτες». Τόνισε με έμφαση ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κυρίως κρίση χρέους, αλλά το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις που θέλουν να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα. Η κρίση είναι στην παραγωγική βάση και στις δομές, πρόσθεσε.


Ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί τέλος στα μνημόνια σε αυτή τη χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι θα ακυρωθούν όλοι, ένας ένας και σταδικά, οι νόμοι που σχετίζονται με τα μνημόνια (εφαρμοστικοί νόμοι μνημονίων) και την τρόικα.
Το πρώτο που θα κάνει το υπουργείο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, η οποία θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα, δηλαδή με την πλειοψηφία των μετοχών στο δημόσιο, και θα αναβαθμιστεί. Επίσης, τόνισε ότι για το τμήμα των ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ θα ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη πώληση και θα επανέλθει στο δημόσιο.
«Ένα από τα πρώτα μέτρα θα είναι να βάλουμε τέλος στη διάσπαση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Θα ανασυγκροτηθεί ως δημόσια επιχείρηση και θα λειτουργεί με αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Θα δώσουμε μια νέα πνοή στη ΔΕΗ. Θέλουμε να επανεξετάσουμε όλες τις σχέσεις της με ιδιώτες για να την απαλλάξουμε από ληστρικές διασυνδέσεις με συμφέροντα», είπε και πρόσθεσε ότι θα διακοπεί και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «θα χαράξουμε νέα πορεία για τα διυλιστήρια και θα πατάξουμε τη λαθρεμπορία στα καύσιμα» και ότι «θα στηρίξουμε τους μικρούς και πολύ μικρούς παραγωγούς ΑΠΕ και ειδικά φωτοβολταϊκών, ώστε να γίνουν βιώσιμες οι επενδύσεις τους». «Έχουμε πολλά να κάνουμε προς όφελος της χώρας και για την μείωση του ενεργειακού κόστους», είπε.
Σχολιάζοντας την κυβερνητική ανακοίνωση για τη Ρωσία και τα περί κυρώσεων πρόσθεσε ότι "δεν θέλουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να το γνωρίζουμε". Συνέχισε μάλιστα αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις της χώρας, λέγοντας ότι θα είναι πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες, βλέποντας και στα 4 σημεία του ορίζοντα. "Δεν είμαστε δορυφόροι κανενός, οι διεθνείς ενεργειακές σχέσεις μας θα κινούνται με βάση το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον".
Αναφέρθηκε και στο ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας λέγοντας ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μειωθεί.
Ας σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Λαφαζάνης, παρότο ρωτήθηκε, δεν φάνηκε πρόθυμος να απαντήσει για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων και ειδικότερα των εν εξελίξει διαγωνισμών του δημοσίου.
Ο απερχόμενος υπουργός, κ. Γ. Μανιάτης κατά την τελετή ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα. Υπογράμμισε οτι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και οτι ελπίζει να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του. Αναφέρθηκε δε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα